Egy kontaktlencse az öregség ellen - Viseld és fiatal leszel!

Forrás: Thinkstock -
betegség fiatalság egészség írisz (testrész) szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába a ránctalanító műtét és a dögös szemfesték, ha a tekintet öreg marad, ha eltűnik a szemből a fiatalos csillogás. Ezen a problémán segíthet a legújabb találmány, amit nevezzünk írisz lencsének.

A tekintet frissesége árulkodik korodról, és eddig nem sok mindent lehetett tenni: ahogy teltek az évek, úgy csökkent a szemben lévő pigmentállomány - tulajdonképpen kopott, halványult a szem - írja a Daily Mail.

Forrás: Thinkstock

Különösen az írisz környéki gyűrű (limbális gyűrű) válik halványabbá idősebb korra, a tekintet ettől fáradtnak és megtörtnek tűnhet még akkor is, ha a plasztikai műtétek hatására egyetlen szarkaláb sincs a szemek környékén.

Angie Bowers, a kontaktlencse tervezője szerint a limbális gyűrű tulajdonképpen a természet szemceruzája, és amikor a ceruza színe elkopik, érdemes újrarajzolni azt. Az általa fejleszett kontaktlencse segítségével azonban újra erőssé és határozottá lehet rajzolni a gyűrű kontúrjait.

Apró kis csalás ugyan, de nagyon hatásos: egy, az Evolúciós Pszichológia című, angliai folyóiratban ismertetett kutatás azt mutatta, hogy a kutatásban résztvevő emberek túlnyomó része azokat a fotókon látszódó embereket ítélte vonzóbbnak, akiknél a limbális gyűrű határozott vonalat alkotott. Ráadásul úgy, hogy nem ismertették velük a kutatási célokat.

TESZT: Mennyi idős az agyad?

Egy nemrég kifejlesztett teszt segíthet kiszámolni az agy életkorát olyan faktorok segítségével, mint például mennyit alszunk, mit eszünk és milyen gyakran. Nem hiszed? Teszteld!
/1501/Ilyen20151121940

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.