Életmentő műtéteken esett át Schuster Lóri

Forrás:Youtube -
vastagbélrák máj Schuster Lóri életmentő műtét P. Mobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A P. Mobil legendás zenésze egy éve szembesült azzal, hogy vastagbélrákja van, ezért kellett a műtéti beavatkozás.

A legendás rocker életét csak műtéttel tudták megmenteni. Mivel daganatos májfoltok súlyosbították állapotát, ezért kellett a sürgős beavatkozás. Bár Lóri haja a kemoterápiától kihullott, a szervezete felkészült, és most két sikeres műtéten van túl. Nemrég jött ki a kórházból – írja a Blikk.

Schuster Lóri Forrás:Youtube

„A műtőssrác mesélte, hogy összevissza kezdett kalapálni a szívem az altatás után, ami nagyon veszélyes, mert operáció közben leállhat a keringésem, de a doktornő gondolt egyet, keresett egy P. Mobil-számot az interneten az okostelefonjával, és a kagylót odatartotta a fülemhez. Csoda történt, mert azonnal megszűnt a szívritmuszavarom. A műtősgyerek hozzátette, ő ilyet még nem látott" – emlékezett Lóri, akit négy órán keresztül szabadítottak meg az elváltozásoktól, aztán a mája következett egy héttel később.

Nem ő az egyetlen

Havas Henriknél is vastagbélrákot diagnosztizáltak, de a műsorvezető is sikeresen felépült betegségéből.

„Most úgy nézek ki, mint a szamuráj csata után" – mondta tréfálkozva, és mutatta, hogy vízszintesen és függőlegesen is felvágták, a hátát pedig kilyukasztották. "Onnan közelítették meg a májamat, amelyet két darabra vágtak. Az egyik részét leválasztották, a másikból pedig kiszedtek két rákos foltot. Még vár rám egy műtét, amikor a leválasztott részt kidobják. Utána csak a hasfalamat kell megcsinálni, de addig még belöttyintenek néhány kemót" – fogalmazott a P. Mobil vezetője, akinek még mindig vannak fájdalmai.

Így előzheted meg a vastagbélrákot

A Life.hu cikkéből megtudhatod, hogy hazánkban évente mintegy 9000 új vastag- és végbélrákos esetet ismernek fel, amiből közel 5000 esetben végződik halállal a betegség, pedig szűréssel többnyire a rák kialakulása is megelőzhető lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.