Dr. Czeizel Endre: „Tudom, hogy a szervezetemben most is vannak rákos sejtek"

Forrás: MTI/Bruzák Noémi -
genetikus kiújulás orvos Dr. Czeizel Endre rákbetegség kemoterápia Czeizel Endre rettegés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A leghíresebb magyar genetikus túl van két kemoterápián és egyelőre legyőzte a rákbetegséget, de bevallotta, tudja, hogy bármikor jöhet a következő visszaesés.

Volt, hogy úgy tűnt, a híres orvosprofesszort legyőzi a rák, a kemoterápiás kezelés után azonban megtörtént a csoda. Dr. Czeizel Endre azonban tudja, bármikor újra támadhat a betegsége. A doktor eldöntötte, ha kiújul a rákja, nem kér kemoterápiát orvosától – írja a Story.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

„Most nagyon jól vagyok, de tudom, hogy a szervezetemben most is vannak rákos sejtek, azok nem tűntek el. A kezelésemet irányító professzor az első kemoterápia kezdetekor két évet ígért, ez most májusban telik le. Szorongva várom a következő visszaesést, de remélem, kapok még némi haladékot május után is. Megmondtam az orvosomnak, ha újból visszaesnék, akkor ne kezeljen többet, hagyjanak békén elmenni" – magyarázta a doktor.

A 10 legveszélyesebb rákbetegség

A Life.hu cikkéből megtudhatod, melyik a 10 legrettegettebb rákbetegség. A megelőzést és a gyógyulást segíti, ha időben észreveszed magadon, hogy valami nem stimmel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.