Pataki Zita megmentette édesanyja életét

mentő édesanya életmentés életveszély stroke kórház RTL Klub Pataki Zita
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az időjós éppen akkor érkezett édesanyja lakásába, amikor az asszony stroke-ot kapott. Zitának így időben sikerült mentőt hívnia. 

Négy éve, amikor Zita beállított az anyukájához, különös tüneteket látott rajta. Furcsa volt a mozgása, a beszéde, zavarodott és tompa a viselkedése. Zita azonnal mentőt hívott, így elkerülték a nagyobb bajt – írja a Story.

Forrás: RTL Klub

„Csak később tudtam meg, ha ebben az állapotban elalszik, azt nem éli túl. Mire beértünk a kórházba, még rosszabb állapotban volt, lebénult a bal oldala. De legalább biztos lehettem benne, hogy jó kezekbe van, segítettek rajta" – mesélte Zita, akinek édesanyja egy hosszú rehabilitációt követően szinte teljesen felépült.

Így tudsz segíteni a stroke-os betegen

Az, hogy a stroke-ot elszenvedett beteg életben marad vagy meghal, illetve ha életben marad, milyen fokú károsodást szenved, nagyon sok tényezőtől függ. Ezek közül az egyik legjelentősebb az idő - vagyis az időablak, amiről a Life.hu cikkében olvashatsz.
Dr. Czeizel Endre: „Tudom, hogy a szervezetemben most is vannak rákos sejtek"http://www.life.hu/drlife/20150312-dr-czeizel-endre-orvosprofesszor-genetikus-tudja-hogy-rakbetegsege-barmikor-kiujulhat.htmlA leghíresebb magyar genetikus túl van két kemoterápián és egyelőre legyőzte a rákbetegséget, de bevallotta, tudja, hogy bármikor jöhet a következő visszaesés.Dr. Life--Epilepszia vagy pánikbetegség? Alattomosan megbújik a tünetek mögötthttp://www.life.hu/drlife/20150309-epilepszia-vagy-panikbetegseg-sokszor-felrediagnosztizalhato.htmlA 43 éves Louise Thomas orvosai szerint pánikbeteg volt. A kétgyermekes anyuka terápiára járt és antidepresszánsokat szedett, de semmi sem segített. Késve ugyan, de kiderült, hogy mi a probléma forrása: epilepsziás rohamai voltak.Dr. LifeThinkstockReviczky Gábor: "Két szívinfarktusom volt"http://www.life.hu/drlife/20150312-reviczky-gabor-szinesz-ugy-veli-ket-szivinfarktusa-volt-ezert-orvoshoz-fordul.htmlA színész arról vallott, hogy a megfeszített munkatempó miatt, rosszullétek gyötörték, amelyek egyértelműen a szívinfarktus előjelei voltak.Dr. LifeElkenődött rúzzsal hívják fel a figyelmet a méhnyakrák megelőzésére a sztárokhttp://www.life.hu/drlife/20150311-elkenodott-ruzzsal-hivjak-fel-a-figyelmet-a-sztarok-a-mehnyakrak-megelozesere-es-a-szuresek.htmlEgyre több híresség csatlakozott már a Smear for Smear – Kend a rúzst kampányához, amely a méhnyakrákszűrés fontosságára hívja fel a figyelmet.Dr. LifeOrigo5 éve nem evett semmit Nicola – Szörnyű betegség kínozzahttp://www.life.hu/drlife/20150311-gasztroparezis-betegsege-miatt-nem-evett-semmit-5-eve-nicola-nichols.htmlA 25 éves Nicola Nicholsról családja és orvosai is sokáig azt hitték, étkezési zavartól szenved. A fiatal lány rosszulléteit azonban kiderült, valami egészen más okozza: néhány évvel ezelőtt úgynevezett gasztroparézist diagnosztizáltak nála.Dr. Life--A bringa a legszívbarátabb sporteszköz: hozd ki a garázsból, és pattanj nyeregbe!http://www.life.hu/drlife/20150304-szivderito-ujra-elokerulhet-az-egyik-legszivbaratabb-sporteszkoz-a-bicikli.htmlEgyes kínai források szerint már 2000 évvel ezelőtt használtak olyan eszközt, ami nagyon hasonlított a mai bicikli ősére. Márciusban pedig ajánlott a miénket is kihozni a garázsból.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.