A csóróságra az egészségünk is rámehet: íme, a bizonyíték

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő tengeri hal omega 3 egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ismeretes, tengerihal-fogyasztásunk nem éri el az Európai Kardiológus Társaság (ESC) által heti két alkalommal javasolt gyakoriságot, ami heti 30 deka lenne.

Nincs mese; vagy másféle, omega-3 zsírsavakban gazdag táplálékforrást kell keresnünk, vagy étrend-kiegészítőt érdemes szednünk, ha az alábbi csoportok valamelyikébe tartozunk - állítja a Szívderítő.hu.

Forrás: Thinkstock

Az omega-3 források között is érdemes különbséget tenni, hiszen a hagyományos halolaj az omega-3 zsírsavakat triglicerid formájában tartalmazza, míg a másik jelentős omega-3 forrás, a krillolaj lipoproteinhez kötve. Míg a trigliceridek a vékonybélben történő emésztés során 2-monogliceridre és szabad zsírsavakra bomlanak, és elsősorban a májba transzportálodnak, növelve a szervezet energiaellátását és a zsírraktárakat, addig utóbbinak számos előnye van. Könnyebben felszívódik, lizofoszfolipoid formájában direkt módon eljut a szervezet sejtjeihez, beépül a sejtmembránba és főleg az agyban kerül hasznosításra.

Forrás: Thinkstock

A krillolaj-fogyasztás hasznát számos klinikai vizsgálat igazolta, amelyben a krillolaj és halolaj-kapszula hatását vizsgálták. A napi 600 mg omega-3 fogyasztás esetén a krillolaj szignifikánsan nagyobb mértékben emelte az omega-3 indexet a halolajhoz képest, míg egy másik vizsgálat alkalmával, a krillolaj 12 héten át történő fogyasztását követően, nagy mértékben javította a kóros lipidprofilt, beleértve az össz- és LDL-koleszterint, a trigliceridet, valamint a HDL-koleszterint is.

Kinek ajánlott a fokozott omega-3 bevitel? És hogy mi történik a szervezettel 35 éves kor felett? Kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Miranda Kerr-re akart hasonlítani az anorexiás lány, majdnem belehalthttp://www.life.hu/drlife/20150319-a-victorias-secret-modelljeire-akart-hasonlitani-az-anorexias-lany-majdnem-belehalt.htmlChristie Swadling minden vágya az volt, hogy egy legyen a Victoria's Secret csodaszép angyalai közül. Kis híján az életébe került.Dr. LifeOrigoMájátültetéstől retteg Molnár Anikóhttp://www.life.hu/drlife/20150319-molnar-aniko-egykori-nagy-o-titokzatos-betegseg-miatt-fogyott-17-kilot-sorfozo-szindromaja-van-nem.htmlAnikó azt állítja, hogy egy önsörfőző-szindróma nevű betegségben szenved, ezért ha nem változtat az életmódján, májátültetés vár rá. Dr. LifeOrigoKapcsolj le mindent! - Rákot okozhatnak a fények a hálószobábanhttp://www.life.hu/drlife/20150318-rakot-okozhatnak-a-fenyek-a-haloszobaban.htmlSokan telefont, tabletet nyomkodva alszanak el, mások tévéznek lefekvés előtt. Azt már korábban megállapították, hogy ez zavarhatja az alvás ritmusát, de most továbbmentek a tudósok. Rákot is okozhat a hálószobai fény. Dr. LifeThinkstockTragikus ivóverseny - Meghalt a fiú, aki 1 perc alatt 25 vodkát ivott meghttp://www.life.hu/drlife/20150318-egy-perc-alatt-25-vodkat-ivott-meg-a-fiu-meghalt.htmlEgy perc alatt ivott meg 25 vodkát az egyetemista fiú. A kórház felé vezető úton meghalt. Dr. LifeThinkstock„Mélyponton voltam" – A drogba menekült édesanyja halála után Liam Neeson fiahttp://www.life.hu/drlife/20150318-liam-neeson-fia-micheal-neeson-alkohol-es-drogfuggosegerol-vallott.htmlMicheál Neeson mindössze 13 éves volt, amikor édesanyja, Natasha Richardson egy síbaleset következtében életét vesztette. A tinédzser fiú a bulizásba, az italozásba és a kábítószerezésbe menekült.Dr. LifeNorthfotoBetöltötted a negyvenet? Közelít az ötven? A legfontosabb szűrővizsgálatokra még ma jelentkezz be!http://www.life.hu/drlife/20150310-egeszsegugyi-ellenorzesek-negyven-ev-felett-miert-fontosak.html“Csak egészség legyen!” - halljuk elégszer, de aztán a mindennapi rohanásban pont csak ezek a mondatok maradnak, a lényeg viszont elsikkad. Az egészségmegőrzés egyik alappillére a rendszeres szűrés. Negyven éves kor fölött még inkább oda kell figyelned erre. Milyen vizsgálatokra érdemes bejelentkezned még ma? Összegyűjtöttük.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.