Elhunyt a bolgár olimpiai bajnok súlyemelő, Milen Dobrev

Forrás: AFP/Fayez Nureldine -
halál szívroham olimpiai bajnok Milen Dobrev olimpiai játékok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Holtan találták saját otthonában a 2004-es athéni olimpia súlyemelőbajnokát, Milen Dobrevet. A halál oka egyelőre nem ismert, lapinformációk szerint szívinfarktus végzett vele.

Dobrevet szombat délután találták holtan plovdivi otthonában - jelentette a helyi rendőrség. Testén semmilyen erőszak jelét nem találták - tájékoztat a bolgár Novinite.com-ra hivatkozva az Origo.

Forrás: AFP/Fayez Nureldine

Egyik barátja, Atanas Markov szerint Dobrev szívbetegségben szenvedett, de nemrég befejezte a gyógyszerek szedését. Azt mondta, közös tervük volt, hogy gyermekek számára sportakadémiát nyissanak.

!

Dobrev pályafutása legnagyobb sikereként a 2004-es athéni olimpián érte el, amikor a 94 kg-osok között aranyérmet szerzett. 2003-ban, Vancouverben világbajnok volt, 2003-ban Loutrakiban, egy évvel később Kijevben Európa-bajnoki aranyat szerzett, de volt egy-egy vb- és Eb-ezüstje és két vb-bronza is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.