Kelly Osbourne: „Én is rendelkezem a rákos génnel"

talkshow Kelly Osbourne operáció petefészekrák műtét eltávolítás masztektómia hajlam Ozzy Osbourne petevezeték kockázat Angelina Jolie rák Sharon Osbourne
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ozzy és Sharon Osbourne legidősebb lánya a The Talk című műsorban vallotta be: ő is rendelkezik azzal a bizonyos génnel, amely miatt a napokban Angelina Jolie petefészek- és petevezeték-eltávolításon esett át.

Kedden robbant a hír, miszerint Angelina Jolie a dupla masztektómiája után a rák kialakulásának magas kockázata miatt a petefészkét, illetve a petevezetékét is eltávolíttatta.

Forrás: AFP/Ethan Miller

Öröklődő tragédiák

14 éve fedezték fel a tudósok azt a gént, amely miatt tavaly Angelina Jolie mindkét mellét levetette a mellrák kialakulásának magas kockázata miatt. Hol érhető el ilyen génteszt? Mit okozhotnak még ezek a gének a rákon túl? A Life.hu korábban ITT járta körbe a témát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.