szívbetegség whiskey alkohol elhízás demencia egészség antioxidáns memória Alzheimer-kór whisky emésztés cukorbeteg kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészségmegőrző tulajdonságokkal bír, ráadásul még az alakodat is óvhatod, ha ezt az italt szürcsölgeted. Íme, a The Luxury Spot által összegyűjtött tíz ok, amiért érdemes lecserélned a kedvenc koktélodat whiskyre!

1. Segít elkerülni az elhízást
Más koktélokkal, borokkal és sörökkel összemérve sokkal alacsonyabb kalória- és cukortartalommal bír.

2. Óvja a szív egészségét
Mértékkel fogyasztva csökkenti a vérrögképződés, a szélütés és a szívinfarktus kockázatát, illetve segít a jó koleszterin növelésében is.

3. Rákmegelőző hatású
Gazdag antioxidánstartalma segít a daganatos betegségek megelőzésében.

Forrás: Thinkstock

4. Óvja az agy egészségét
Egy 2003-as tanulmány szerint azok, akik rendszeresen fogyasztanak whiskyt, jelentősen csökken az Alzheimer-kór és az időskori elbutulás kialakulásának kockázata.

5. Csökkenti a stroke valószínűségét
Segít megakadályozni, hogy koleszterin rakódjon le az agyi artériákban, így az agyvérzés kockázatát is.

6. Stresszmegelőző hatású
Nyugtatja az idegeket, csökkenti a szorongást és oldja a feszültséget.

7. Jobb memória
Vérkeringést fokozó hatása révén növeli az agyi teljesítményt és javítja a memóriát is.

Feledékeny vagy? A rozmaring segít

Kiemelkedőbb teljesítmény és jobb memória - csak néhány ok, amiért érdemes szagolgatnod ezt a kellemes illatú fűszernövényt. A Life.hu cikkétide kattintvaolvashatod!

8. Segíti az emésztést
Csökkenti az étvágyat, egy kiadós, nehéz ételekkel teli ebéd után pedig megkönnyebbülést jelenthet a fájó gyomornak.

9. Hosszabb élettartam
A whisky tele van csupa egészséges, sejtvédő tulajdonságokkal bíró antioxidánssal, amelyeknek hála csökken a különböző megbetegedésekre való hajlam.

10. Cukorbetegek is fogyaszthatják
Gyakorlatilag nulla szénhidráttartalommal rendelkezik, ennél fogva nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.

Így szűrd ki a drogot az italodból – hiánypótló találmány http://www.life.hu/drlife/20140724-a-randidrogot-kiszurheted-az-italodbol-egy-uj-keszulekkel-a-szemelyes-ital-azonositoval.html Egy aprócska, de annál zseniálisabb eszköz segítségével megtudhatod, csempészett-e valaki randidrogot az italodba. Korábban a partidrog jelző pohárral is próbálkoztak. Dr. Life -- Gyümölcslé helyett alkoholt szolgáltak fel egy 2 éves kislánynak http://www.life.hu/drlife/20150326-gyumolcsle-helyett-alkoholt-szolgalt-fel-egy-ashville-i-etterem-egy-2-eves-kislanynak.html Egészen másképp sült el Derek Gilliam születésnapi bulija, mint ahogyan azt a háromtagú család elképzelte: 2 éves kislányukat véletlenül történt alkoholfogyasztás miatt kórházba kellett vinniük az ünnepi vacsora után. Dr. Life -- Drogot kevertek Danics Dóra italába http://www.life.hu/bulvar/20150308-drogot-kevertek-danics-dora-italaba-az-enekesno-az-x-faktor-4-szeriajaban-gyozott.html Sokkoló történetet osztott meg közösségi oldalán az X-Faktor 4. szériájának győztese. TV + Bulvár Fotó: Szabó Gábor - Origo Micsoda?! Egy pohár bor kiválthat egy edzést http://www.life.hu/ez-zsir/20150323-sok-jotekony-hatasa-van-a-vorosbornak-peldaul-a-szivmukodes-javul.html Ezt nem fogod elhinni! Egy pohár bor ugyanazt a hatást érheti el, mint egy óra edzés a konditeremben. Azért nem arra biztatunk, hogy dobd a súlyok emelgetését, de érdemes elolvasnod, mire jöttek rá a kanadai tudósok. Ez Zsír! Thinkstock Ennyi alkohol kell egy szuperrandihoz http://www.life.hu/intim/20150310-egy-pohart-bor-utan-vonzobbnak-tartjak-egymast-az-emberek.html Azok, akik igazán szeretnék lenyűgözni randipartnerüket, általában egy pohárka italnál nem fogyasztanak többet – derült ki egy kutatásból. De mennyi is az annyi ital tekintetében, ha egy szuper randit szeretnénk? Intim Thinkstock A legfinomabb ünnepi italok, amik felmelegítik a hangulatot http://www.life.hu/csalad/20141127-unnepi-italok-karacsonyra-amik-finomak-es-felmelegitik-a-hangulatot.html Nem múlhat el a karácsony finom, fűszeres forralt bor nélkül. De biztos, hogy csak ez az ital melegít fel bennünket és a hangulatunkat? Íme, néhány további finomság, amivel garantáltan sikert arathatsz. Család --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.