rendellenesség műtét kisbaba orvos hinduizmus India ganésa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába a borzalmas kinövés az újszülött indiai kislány arcán, szülei nem engedik az orvosoknak, hogy megműtsék, mert hitük szerint a különleges rendellenesség a szerencse jele.

A szülőket egyáltalán nem borzasztja el a kislányuk arcán látható kinövés, mert szerintük így az újszülött Ganésára hasonlít, aki a szerencse és a bőség istensége a hindu vallás szerint. Az orvosok azonban nem támogatják a szülők vallási nézeteit. Szerintük életveszélyes, ha a kislány arca így marad, és nem műthetik meg – magyarázták a Times of India című lapban.

A szülők azonban egyelőre élvezik a kislányuk népszerűségét, akihez sorra érkeznek a látogatók a jó szerencséjük reményében és ajándékokkal halmozzák el. Az pedig a jövő kérdése, ezzel a rendellenességgel meddig tud életben maradni az újszülött.

Ganésa vagy Ganapati istenség

Ganésa elefántfejű, embertestű istenség. A vállalkozások isteneként ő az, aki elhárít minden akadályt egy induló üzlet, utazás, próbálkozás elől. A tudományok és művészetek védnöke, valamint az értelem és a bölcsesség istene. Elefántfejének története több változatban ismert. Az egyik szerint Párvati akkor szülte Ganésát, amikor férje, Siva távol volt, így a fiú nem ismerte az apját. Egy alkalommal, amikor Párvati fürdött, Ganésa őrködött. Ekkor érkezett meg Siva, és Párvatihoz akart menni, de Ganésa (mivel nem ismerte fel az apját) ezt nem engedte meg. Siva haragra gerjedt és levágta Ganésa fejét. Amikor rájött, hogy a saját fiát ölte meg, fogadalmat tett, hogy az első állat fejét rakja fia testére, és ez történetesen egy elefánt volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.