Sikeres újraélesztés egy fővárosi dohányboltban

Forrás: Thinkstock -
betegség szívroham szívderítő szívleállás egészség szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április első hetében a fővárosban, egy III. kerületi dohányboltban rosszul lett egy 60 év körüli férfi. Leállt a szíve. 

A segélyhívást fogadó mentésirányító telefonos segítségével az üzletben tartózkodók azonnal megkezdték az újraélesztést, a kiérkező mentők pedig defibrillátorukkal sikeresen beindították a szívműködést – tájékoztat a Szívderítő.hu.

Forrás: Thinkstock

Két nappal korábban kísértetiesen hasonló életmentés zajlott Veszprém megyében, ahol egy ajkai fodrászüzletben élesztettek újra civilek és mentők egy 55 év körüli férfit – ismertette az esetet Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója.

Életet mentenek a Valami Amerika 2. sztárjai:

Köztudott, hogy az újraélesztéshez az egyik legjobb zene a Bee Gees Stayin Alive című száma, az Országos Mentőszolgálat is ezt a zenét használva készítette el az alábbi, szórakoztatóan tanító videót, amelyből te is bátorítást kaphatsz az életmentésre. Ebben a Valami Amerika sztárjai segítenek. Nézd meg a különleges kisfilmet ITT!
4 tipp, hogy egyedül is élvezzük az életet http://www.life.hu/drlife/20150403-az-elet-egyedul-is-sszep.htmlEgyedül kicsit minden nehezebb. Főleg akkor, ha nincs rutinunk a helyzet kezelésében. Amikor még a magányos sétát is kínosnak érezzük, nem is szólva azokról a társas összejövetelekről, ahol partner nélkül jelenünk meg, miközben mindenki oldalán ott feszít az aktuális (vagy régi) társ. Az egyedülléttel kapcsolatos szorongás azonban leküzdhető. De hogyan?Dr. LifeThinkstockKim Kardashian mostohaapja végleg nővé válthttp://www.life.hu/drlife/20150409-bruce-jenner-kim-kardashian-mostohaapja-nove-operaltatta-magat.htmlTavaly még csak pletyka volt az egész, mára valósággá vált: Kim Kardashian mostohaapja, Bruce Jenner 65 évesen nővé plasztikáztatta magát.Dr. Life--Ördög Nóra feje felett a összecsaptak a hullámokhttp://www.life.hu/drlife/20150409-ordog-nora-a-tv2-az-enek-iskolaja-musorvezetojenek-csaladja-agynak-esett.htmlAz ének iskolája osztályfőnökének az utóbbi időben minden összejött, a családján ugyanis influenzajárvány söpört végig. Így míg lelkesen végezte munkáját, végig beteg gyermekeiért aggódott.Dr. Life--Élő adásban halt meg a híres rádióshttp://www.life.hu/drlife/20150409-sebastian-basty-radke-nemet-radios-elo-adasban-kapott-szivrohamot.htmlA német Kiss FM rádiósa élő adásban kapott szívrohamot. A rádió hallgatói borzasztó drámának lehettek fültanúi. Dr. Life--„Túl vékony voltam" – Önértékelési zavaráról vallott Hilary Duffhttp://www.life.hu/drlife/20150409-hilary-duff-onertekelesi-zavarral-kuzdott-tinedzserkent.htmlAz egygyerekes színésznőnek egyáltalán nem volt könnyű megbékélnie testével és önmagával – erről vallott egy nemrég adott interjújában.Dr. Life--Andropauza - Létezik férfi menopauza ishttp://www.life.hu/drlife/20150330-ferfi-menopauza-van-megoldas.htmlAz idő ugyan kegyesebb a férfiakhoz, mint a nőkhöz, kicsit később érkezik el életük nehéz időszaka, a hormonrendszer "öregedése" - az andropauza. A tünetek azonban mutatnak párhuzamot: a nők és férfiak egyaránt idegesebbé, fáradtabbá válnak, koncentrálási nehézségek lépnek fel, csökken a libidó és általános letargia lehet úrrá rajtuk.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.