„Nem kértem altatást, így tudtam kifizetni" – Abortuszáról vallott Jemima Kirke

gyermekvállalás műtét érzéstelenítés videó Csajok (sorozat) szervezet Jemima Kirke abortusz altatás jog gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Csajok című sorozat sztárja nyolc évvel ezelőtt esett teherbe akkori barátjától. Jemima Kirke akkor úgy döntött, nem vállalja a babát – ennek megpróbáltatásairól beszélt egy, a nők gyermekvállalási jogaiért küzdő szervezet videójában.

Érzéstelenítés és altatás nélkül végeztek abortuszt Jemima Kirke-ön. A Csajok című nagysikerű HBO-sorozat sztárja, aki ma két kisgyerek boldog édesanyja, egy, a nők gyermekvállalási jogaiért küzdő szervezettel forgatott videóban vallott rendkívül nehéz döntéséről, hogy felhívja a figyelmet erre a mai napig tabunak számító témára.

Forrás: AFP/Stephen Lovekin

Életeket tehet tönkre a feldolgozatlan gyász

Bűntudattal, halálfélelemmel és depresszióval kell megküzdeniük azoknak a nőknek, akik egyéb okok miatt úgy döntenek, megszakítják terhességüket, amelyet ráadásul a társadalom elítélő magatartása sem tesz könnyebbé - a Life.hu írását ide kattintva olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.