Napi tíz kalórián élt egy anorexiás tini

Forrás: Northfoto -
betegség tinédzser anorexia kórház anorexia nervosa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 24 éves Beth Hall tizenéves kora óta küzd anorexiával, miközben egy csokoládéboltban dolgozik eladóként.

A lánynál 16 évesen alakult ki az étkezési rendellenesség, amikor iskolatársai rendszeresen csúfolták súlya miatt. Ekkor elhatározta, hogy drasztikus fogyókúrába kezd, és csak fekete teát, illetve kávét volt hajlandó fogyasztani, sőt előfordult, hogy három napig még ennyit sem vett magához. Nagyjából napi 10 kalórián élt, már gondolkodni sem volt képes, miközben egyre fogyott és fogyott. 2011-ben aztán vesefertőzést kapott, és ekkor arra figyelmeztették az orvosok, hogy ha nem kezd el rendesen enni, meg fog halni.

Illusztráció Forrás: Northfoto

Végül 31 kg-osan Beth elhatározta, hogy bevonul egy klinikára, ahol csoportterápián is részt vett, és miután négy hónap elteltével már képes volt uralni a saját testét, hazamehetett. Bár egy évvel később, volt egy visszaesése, ma már ismét egyetemre jár, és részmunkaidőben dolgozni is képes, miközben a terápiára járással sem hagyott fel.

Beth abban bízik, hogy mások tanulnak a történetéből, mert az anorexiából ki lehet gyógyulni, ha az ember felismeri a bajt, és mer segítséget kérni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.