petefészekrák betegség méhnyakrákszűrés Petefészekrák Világnap rák (betegség) egészség petefészek méhnyakrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nőgyógyászati daganatos megbetegedésekre hívja fel a figyelmet a május 8-i, Petefészekrák Világnap apropóján az alábbi kampányfilm. A különleges videóben a petefészek-és méhnyakrákban érintett túlélők és támogató hírességek hasára festett Pál Gergő, testfestő művész.

A filmben két érintett, Tóth Icó, az Alapítvány elnöke és Simó Vivien osztják meg történetüket; ennek kapcsán Dr. Révész János centrumvezető főorvos ismerteti a legújabb terápiás lehetőségeket, illetve Dr. Koiss Róbert nőgyógyász, onkológus a méhnyakrák legmodernebb szűrési módszereit:

Mell- és petefészekrák: öröklődő tragédia:

A BRC1 és BRC2 gének felelősek a generációkon végigvonuló mell- és petefészekrákok nagy részéért. Híres színésznőktől egészen az átlagos háziasszonyokig bárki hordozhatja, ám a korai felismerés többségüket megmentheti a rák kialakulásától vagy végzetessé válásától. A témáról bővebben itt írtunk korábban.
Kijött a rehabról a 69 éves Liza Minnellihttp://www.life.hu/drlife/20150421-liza-minnelli-kijott-a-rehabrol-ahova-drogproblemai-miatt-jelentkezett-be-egy-honappal-ezelott.htmlMárcius végén jelentkezett be egy rehabilitációs klinikára a színész-énekesnő, aki kezelése után egy hónappal már egy menő hollywoodi étteremben múlatta az időt.Dr. Life--Négy tévhit a visszérről - nézzünk szembe a tényekkelhttp://www.life.hu/drlife/20150416-visszertagulatok-okai-es-megoldasi-modok.htmlEgész télen takargatjuk, bár attól még feszül, fáj és duzzad a visszeres láb. Tavasszal azonban nem csak a fájdalom jelentkezik, de újra előtérbe kerül a láb szépsége is. De mit tududnk egyáltalán a visszerekről, és amit tudunk, azt valóban jól gondoljuk?Dr. LifeThinkstockNem működött a férfi pénisze, ezért kihúzták a fogaithttp://www.life.hu/drlife/20150420-nem-allt-fel-a-penisze-kihuztak-a-fogait.htmlEgy német férfi két problémával fordult egy gyógyítóhoz: impotenciával és skizofréniával küzdött. Az orvos nagyon furcsa megoldást választott a problémák kezelésére. Dr. LifeThinkstockVisszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett Bobbi Kristina Brownhttp://www.life.hu/drlife/20150421-bobbi-kristina-brown-visszafordithatatlan-agykarosodast-szenvedett-nagymamaja-cissy-houston-szerint.htmlWhitney Houston és Bobby Brown közös lánya valóban felébredt a közel 3 hónapja tartó kómájából. A hírt anyai nagymamája, Cissy Houston is megerősítette, hozzátéve: a 22 éves lánynak visszafordíthatatlan agykárosodása van.Dr. Life--Nemi betegséget is lehet kapni a szoláriumtólhttp://www.life.hu/drlife/20150417-nemi-betegseget-is-lehet-kapni-a-szolariumtol.htmlNem a bőrrák jelenti az egyetlen veszélyt azoknak, akik rajonganak a mesterséges barnulásért – figyelmeztetnek a bőrgyógyászok. Szoláriumozás közben például herpeszt is lehet kapni.Dr. LifeOrigoSosem volt még ilyen könnyű leszokni a cigiről, mint most - ez lehet a megoldáshttp://www.life.hu/drlife/20150417-a-volt-dohanyosok-megallithatatlanok-uj-tovabbfejlesztett-icoach-programba-segit-a-leszokasban.htmlAz Európai Bizottság 2011-ben elindította "A volt dohányosok megállíthatatlanok" kampányt azzal a céllal, hogy Európa-szerte támogassa a 24–35 éves korosztályt a leszokásban. A kampány sikeresen folytatódott 2012-ben és 2013-ban, 2015-ben pedig még erőteljesebben segíti a fiatalokat a leszokásban a dohányzásmentes életmód számtalan előnyének népszerűsítésével.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.