Kétszer élesztették újra kollégájuk 17 éves fiát a szekszárdi tűzoltók

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő életmentés tűzoltók Szekszárd újraéledés egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két tűzoltó kezdte meg annak a 17 éves fiúnak az újraélesztését, aki az utcán lett rosszul. Csak később tudták meg, hogy egy kollégájuk fiát mentették meg. Az orvosok még mindig keresik a szívleállás okát.

Az életét köszönheti a gyors beavatkozásnak az a 17 éves fiú, aki a múlt héten pénteken esett össze Szekszárd központjában, az utcán. Segítségére két szolgálatban lévő tűzoltó, Benedek László és Mészáros Gergő sietett, akik éppen a közelben tartózkodtak - tájékoztat a Szívderítő.hu.

Forrás: Thinkstock

"A helyszínt biztosítottuk a városi takarítási akció során. Az embereket tereltük félre, nehogy vizesek legyenek, amikor a Garay-szobrot mossuk a vízsugárral – kezdte Mészáros Gergő tűzoltó őrmester. Egy gyalogos rohant oda hozzá és szólt: „rosszul lett valaki és nagyon csúnyán néz ki". A fiatal tűzoltó jelezte a társának, Benedek Lászlónak, hogy baj van, és együtt futottak a helyszínre.

A főtörzsőrmester elmondta, hogy megvizsgálták a földön fekvő fiút. Se pulzust, se légzést nem tapasztaltak nála - ekkor becslésük szerint alig egy perc telhetett el az elesés óta -, így Benedek László elkezdte az újraélesztést, Mészáros Gergő pedig szólt a szerparancsnoknak, hogy riasztani kell a mentőket, majd visszament segíteni. A beavatkozás sikeres volt, a fiúnak ismét lettek életjelei, de amikor stabil oldalfekvésbe helyezték, újra leállt a szíve.

A cikk folytatása, melyből kiderül, hogy a tűzoltók egy bajtársuk fiának életét mentették meg, itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.