Naponta csak egy kólát ivott, majd alkoholista lett a 25 kilós anorexiás lány

Forrás: Thinkstock -
halál egészséges étkezés blog szülő megszállott alkoholizmus bor anorexia gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
13 kalóriát – vagyis nagyjából 4 darab szőlőszemnek megfelelő ételt – fogyasztott naponta a 23 éves glasgow-i lány, Lydia Davis, aki majdnem belehalt az anorexiába.

Lydia egy betegségét követően határozta el, hogy egészséges étkezésbe kezd. Sajnos a lány túlzásba esett, és megszállottá vált. Így az egészséges táplálkozásból az lett, hogy már szinte semmit nem evett.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Mivel a lány a családjától távol járt egyetemre, a szülei nem tudtak a problémáról. A barátai azonban észrevették, hogy gond van, hiszen egy nyaraláson naponta csak egy diétás kólát ivott a fiatal lány. Ők azonban – számunkra érthetetlen módon – nem tudták, hogyan hozzák fel a témát. Lydia állapota ezért egyre csak romlott. „Emlékszem, hogy feküdtem az ágyamon, és azt gondoltam, hogy ha most elalszom, nagy eséllyel meghalok. Tudtam, hogy belehalhatok, mégsem akartam enni" – mondta a lány.

Az anorexia mellé egy idő után alkoholproblémák is társultak. Előfordult, hogy egy nap megivott két liter bort, de más folyadékot, vagy ételt nem fogyasztott.

A lány barátai végül felvették a kapcsolatot a szülőkkel, akik rögtön több orvoshoz is elvitték Lydiát. Meglepő módon csak a hatodik orvos jött rá, hogy anorexiáról van szó. Azóta négy év telt el, és Lydia csodával határos módon a gyógyulás útjára lépett. Ma már normális a súlya, 38-as méretet hord. Sajnos csontjai és ízületei azonban tartós károsodást szenvedtek.

Lydia manapság egy blogot ír, és a könyve is készül már. „Azzal, hogy megosztom a történetemet, remélem, hogy segíthetek másokon. Az embereknek a zörgő csontok helyett azt kellene észrevenniük, hogy mi van az anorexiások szomorú tekintete mögött" – mondta a betegséget leküzdő lány.

A képeket itt nézheted meg róla.

Egy anorexiás lány hétköznapjai

A Life.hu néhány megrázó fotón keresztül megmutatja, mire képes ez a betegség, ha nem figyelünk rá oda kellőképpen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.