Lenyűgöző fotósorozat rákbetegségből gyógyult tinikről

Forrás: Pintácsi Viki -
Pintácsi Viki agytumor fotósorozat leukémia tinédzser kóma rákbeteg kemoterápia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Agytumorból, leukémiából gyógyult gyermekeket fotózott Pintácsi Viki, aki azt szerette volna bizonyítani, hogy egy év kóma után is lehetséges boldognak és szépnek lenni.

Pintácsi Viki fejéből pattant ki az ötlet, megmutatja az elégedetlenkedő tiniknek, hogy nagybeteg társaik, milyen sugárzóan boldogok, számos kellemetlen beavatkozás, kemoterápia és kóma után.

Ahogy a fiatal korosztályt figyeltem, azt vettem észre, hogy a mai tinédzserek, önbizalomhiányosak, nincsenek életcéljaik, és boldogtalanok, nem tudják, mihez kezdjenek az életükkel, a tehetségükkel. Viktor fiam betegsége kapcsán, sok gyermeket megismertem és most úgy döntöttem, pár tini lányt - ahogy a nővarázsoló műhelyben a nőket - átváltoztatok. Az végeredmény magáért beszél. Hiába kopaszok ezek a lánykák, vagy hiányzik egy lapockájuk, így is boldogok és sugárzóbbak életigenlőbbek, mint egészséges társaik.

Evans Michelle Krisztina, agytumor miatt erős sugárterápiás kezelésen esett át. A beavatkozás miatt a kislány haja kihullott, de már újra elkezdett nőni, ez pedig reményt ad neki, hogy hamarosan újra fésülheti majd a haját. Michelle igazi kis kreatív tehetség, énekelt már együtt Bagdi Bellával, emellett táncol és érdeklik a művészetek és a sportok, paraúszásban már szép eredményeket ért el.

Michelle Christina Evans Forrás: Pintácsi Viki

Nagy Cintiánál szintén agytumort diagnosztizáltak, ami miatt egy évig éberkómában volt. Édesanyján kívül, senki nem hitt a gyógyulásában, ő azonban minden nap az ágyánál ült, és végül meg is történt a csoda; a kislány felébredt. Cintiának mindent újra kellett tanulnia, de ő kemény erőfeszítéssel küzdött a gyógyulásért.

Nagy Cintia Forrás: Pintácsi Viki

Majercsik Bogi Ewing-szarkómával, azaz csontrákkal küzdött, emiatt eltávolították az egyik lapockáját. A kislány ma már teljesen jól van, igazi intelligens, gyönyörű tinilány, akiről sokan példát vehetnek.

Majercsik Bogi Forrás: Pintácsi Viki

Viktor a lányok gyűrűjében

Pintácsi Viki fia Viktor, akut limfoid leukémiás volt, az alapkezelése lassan két éve véget ért, mondhatni, teljesen meggyógyult. Amikor Viktor kopasz volt a kemoterápiás kezelések miatt, úgy gondolta egy fiúnak, ezt sokkal könnyebb feldolgoznia, mint egy lánynak. Mióta meggyógyult, azóta megnövesztette a haját, mert, mint mondta: "így mégiscsak rockeresebb".

Forrás: Pintácsi Viki

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.