A magyarok 65 százaléka elhízott, vagy legalábbis túlsúlyos: És te?

Forrás: Thinkstock -
szívderítő elhízás túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon tavaly a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számított, a nők 62 százalékának, a férfiak 67 százalékának, összesen mintegy 5 millió embernek volt súlytöbblete - derült ki az országos táplálkozási és tápláltsági állapotvizsgálatból.

A reprezentatív vizsgálat - amely keretében ezer felnőtt lakos adatait elemezték - azt mutatta, hogy az életkorral nő a túlsúlyosak és az elhízottak aránya - tájékoztat a Szívderítő.hu.

Forrás: Thinkstock

A fiatal nők több mint harmada, a középkorúak kétharmada, az idősek több mint háromnegyede súlyfelesleggel küzd. A fiatal férfiak kétötöde, a középkorúak háromnegyede, az idősek több mint négyötöde túlsúlyos vagy elhízott - olvasható az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OÉTI) által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A tápláltsági állapot másik jellemzője a haskörfogat, ha ez az érték a nőknél 88 centiméternél, a férfiaknál pedig 102 centiméternél több, akkor a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata is nagyobb.

A további részletekért és kutatási eredményekért kattints ide!

Így leszel a szexhiánytól túlsúlyos, az orgazmusmegvonástól dekoncentrált

"Na, erre is ráférne egy menet" - gondoljuk, amikor indokalatlan hisztit, megmagyarázhatatlan kiborulást, haszontalan szőrszálhasogatást és okafogyott, spontán dührohamot tapasztalunk nőtársainknál. Olyan ez, mint a "tuti megjött neki, azért ilyen feszült" kifejezés. Ha pedig mások mondják ránk ezeket, még inkább kiborulunk. Csak nem azért, mert van benne igazság?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.