Szentesi Éva legyőzte a méhnyakrákot

műtét daganat rákbeteg Szentesi Éva egészség sugárkezelés kemoterápia méhnyakrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évánál 28 évesen diagnosztizáltak méhnyakrákot. Nem zuhant össze, mint sokan, hanem erőt vett magán, és eldöntötte, ő ebbe a betegségbe nem hal bele.

Szentesi Éva, író, szerkesztő a Mokka adásában mesélt küzdelméről a méhnyakrákkal, amit 2013-ban diagnosztizáltak nála. Akkor több kemoterápiás kezelésen esett át, mert operálni egészen 2014 májusáig nem tudták az orvosok. A műtét után Évának volt egy negatív PET CT-éje és fél évig tünetmentes volt. Majd fél év után a bal csípőjén újabb daganatos sejtek jelentek meg. A lányra ezek után újabb kemoterápia és sugárkezelés várt, ám ő nem adta fel. A lelkileg és testileg megterhelő beavatkozások meghozták az eredményt és a legutóbbi vizsgálatok után kiderült, Éva legyőzte a betegséget.

„Most egészségesnek tekintem magam, gyógyult vagyok. Nem akarok félni attól, hogy a betegség visszajöhet. Ezt a csatát megnyertük és azon dolgozunk, hogy így is maradjon. 16 kilót fogytam, nagyon nehéz hízni, nem akar feljönni egy kiló sem. Öt kilót szeretnék felszedni, de ott álljunk meg" – mosolygott Éva, akinek blogját nagyon sokan olvassák és drukkolnak neki.

Így előzd meg a méhnyakrákot

Ahogy a Life.hu cikkéből megtudhatod, rutinvizsgálattal kimutatható a méhnyakrákot megelőző állapot, a szűrés teljesen fájdalommentes, kellemetlenséget is alig okoz.
Halálos betegség fenyegette Bozsek Márk testvéréthttp://www.life.hu/drlife/20150514-bozsek-mark-az-rtl-klub-baratok-kozt-szineszenek-testvere-rakbetegseggel-kuzdott-am-a-csoda-segitett.htmlA Barátok közt színésze először mesélt arról, milyen érzés volt, amikor megtudta, hogy testvére rákbeteg és akár el is vesztheti őt.Dr. LifeOrigoLenyűgöző fotósorozat rákbetegségből gyógyult tinikrőlhttp://www.life.hu/drlife/20150506-pintacsi-viki-lenyugozo-fotosorozatot-keszitett-rakbetegsegbol-gyogyult-tinikrol.htmlAgytumorból, leukémiából gyógyult gyermekeket fotózott Pintácsi Viki, aki azt szerette volna bizonyítani, hogy egy év kóma után is lehetséges boldognak és szépnek lenni.Dr. Life--A világ legnagyobb veséjét műtötték ki egy indiai betegbőlhttp://www.life.hu/drlife/20150423-a-vilag-legnagyobb-vesejet-mutottek-ki-egy-indiai-betegbol-a-sir-ganga-korhazban.htmlHatalmas megdöbbenést keltett az indiai kórházban, amikor a vesebeteg 45 éves férfiből egy csecsemő méretű vesét operáltak ki.Dr. Life--15 évvel kevesebbet él, aki tartósan ülőmunkát végezhttp://www.life.hu/drlife/20150521-az-irodai-munka-veszelyei-erre-figyelj-ha-multinal-dolgozol.htmlSokan úgy gondolják, hogy a kényelmes irodai munka biztonságos, egészséges, hiszen az ember gyermeke egész nap csak ül egy légkondis open office-ban, és semmire sincsen gondja. Pedig pont emiatt rejt magában igen komoly veszélyeket...Dr. LifeThinkstockVadat és halat, de inkább halat: Jön a nyár, kapcsolj át mediterránba!http://www.life.hu/drlife/20150514-osszegyujtottunk-tiz-ervet-amiert-erdemes-haleteleket-fogyasztanunk.htmlRosszul látsz? Nem tudsz hová tenni egy imént látott ismerős arcot? Szeretnéd csökkenteni a szívroham kockázatát? Egyél halat!Dr. LifeThinkstockEzért napozz óvatosan - Sokkoló fotó!http://www.life.hu/drlife/20150513-ovatos-napozas-fontossaga-sokkolo-foto.htmlEgy 27 éves nő közösségi oldalán osztotta meg, hogy néz ki bőre a bőrrák elleni kezelés után. Több tízezer embert sokkolt a fotóval.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.