Ne menj edzeni gyantázás után!

gyanta edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendszeresen jársz edzeni, és persze a szőrtelenítést sem hanyagolod el, igaz? Most eláruljuk, mennyi ideig érdemes várnod, hogy elindulj edzeni, miután kész vagy a szépség rutinoddal. Meg fogsz lepődni!

Ha lézeresen szőrtelenítettél, a bőrödön a kis sejtek nyitottabbak, ezért könnyebben bejut a fertőzések, kosz, izzadság a bőröd belső rétegeibe. Aznap, amikor elvégezték rajtad a kezelést, semmiképp ne menj edzeni. Várj inkább 24 órát, de még jobb, ha 48 óráig kibírod.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A bikinigyanta nem túl kellemes élmény, főleg, ha izzadsz a kezelés utáni 48 órában. Jó, ha ilyenkor kihagyod az izzadós konditermi bulikat 1-2 napig, ha nem akarsz sírva távozni a helyszínről az égő fájdalom miatt. Ha van időd jegelni a gyantázott területet., elég egy napot várni.

Ha arckezelésen vettél részt, úgy időzítsd a következő edzést, hogy legalább 24 óra elteljen a kettő között. Mivel az ilyen kezelések alatt kinyílnak a pórusaid, könnyen belemegy azokba mindenféle szennyeződés a konditeremben, így felesleges lesz a tisztító kezelésed.

Horror! Felfalta egy féreg a lány szemgolyóját http://www.life.hu/drlife/20150520-felfalta-egy-fereg-a-lany-szemgolyojat.html Nagy valószínűséggel kontaktlencséjéről került a 18 éves lány szemébe egy féreg, ami felfalta bal szemét, és immunrendszerét is tönkretette. Dr. Life Thinkstock Orgazmuskúra: 21 magömlés per hó a hosszú élet titka? http://www.life.hu/drlife/20150522-prosztatarak-kialakulasat-csokkenti-a-havi-21-magomles-a-ferfiaknal.html Egy friss kutatás kimutatta, hogy a gyakran ejakuláló férfiaknál jelentősen alacsonyabb a prosztatarák kialakulásának kockázata. Havi 21 magömlés például 22 százalékos mérséklődést jelent azokhoz képest, akik legfeljebb csak havi hétszer jutnak el a csúcsra. Dr. Life -- Így vétkezik Tolvai Reni és Kállay-Saunders András, ha senki sem látja őket http://www.life.hu/drlife/20150521-igy-vetkezik-tolvai-reni-es-kallay-saunders-andras-ha-senki-sem-latja-oket.html Tolvai Reni számára a hangja a legnagyobb kincse, így nem csoda, hogy minden megfázáskor attól retteg, hogy örökre elmegy a hangja. Szerencsére az anyukája bombabiztos receptet fejlesztett ki a betegségek ellen. Dr. Life Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu 5 dolog, amit nem szabad eltitkolni a nőgyógyász elől http://www.life.hu/drlife/20101015-5-dolog-amit-nem-szabad-eltitkolni-a-nogyogyasz-elol.html Myke Triebolt éveken át őrizgette titkát nőgyógyásza előtt. Két esetben is kórházba került problémája miatt, de inkább hallgatott, semhogy meggyógyuljon. Amit szégyellt bevallani: az inkontinencia. Dr. Life Thinkstock Figyelmeztetünk: ez annyira szép, ha megnézed, sírni fogsz! http://www.life.hu/drlife/20150524-konnyfakaszto-tarsadalmi-celu-reklam-ami-egy-edes-kutyaval-kampanyol-a-szervdonorra-valas-mellett.html Egy nagyon szép kisfilmre bukkantunk, ami amellett, hogy bájos, szívszorítóan szépre sikeredett, és még az üzenete is hallatlan pozitív. Dr. Life Origo Vigyázz! Újabb halálos vírusokat találtak hazai kullancsokban http://www.life.hu/drlife/20150523-vigyazz-ujabb-halalos-virusokat-talaltak-hazai-kullancsokban.html Már Magyarországon is találtak olyan kullancsot, amely hordozta a krími-kongói vérzéses láz vírusát, és olyan szúnyogot is, amelyben nyugat-nílusi vírus volt. Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.