Nem vették komolyan a gyomorrákos tinédzser tüneteit, végül belehalt

hányás tünet fogyás diagnosztizálás tinédzser lány orvos gyomorrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állandó hányása miatt több mint 10 kilót fogyott Georgia Marrison, orvosai azonban mindvégig arra gyanakodtak, hogy pusztán csak azért csinálja, hogy vékony legyen. A lány nemrég gyomorrákban hunyt el.

Semmi nem maradt meg a gyomrában a 18 éves Georgia Marrisonnak, aki néhány hét leforgása alatt 12 kilót fogyott, ám orvosai amolyan tinédzser-dolognak könyvelték el a rosszulléteket, mondván: egy botsáskára akar hasonlítani, akárcsak a többi korabeli lány.

Georgia az anyukájával

Georgia, akinek családi fotóit ide kattintva nézheted meg, édesanyjával együtt több hónapon át járt a tünetekkel doktortól doktorig, mire diagnosztizálták súlyos gyomorrákját. Ekkor már azonban késő volt: a tumor átterjedt a szemére és a petefészkére.

Sokkal gyakrabban fordul elő férfiaknál

Kétszer több esetben diagnosztizálnak gyomorrákot férfiaknál, mint nőknél - írja a DialyMail a brit Rákkutató Intézet adataira hivatkozva. Ritka, hogy ilyen fiatal személynél állapítják meg ezt a kórt: mint általában a rákos megbetegedéseknél, az esetek 95 %-ában 55 év felettieknél fordul elő. Számos tényező növeli a gyomorrák kialakulásának kockázatát, ezek közé tartozik az étrend, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, egyes fertőzések és az örökletesség. Tünetei lehetnek a fáradtság, levertség, teltségérzet, emésztési zavarok, savasság, vérzés, nyelési zavarok, étvágytalanság, fogyás, folyadék a hasüregben, és véres széklet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.