Már a légzés is nehezen megy Czeizel Endrének

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
rák kemoterápia Czeizel Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos mégsem hozta meg a várt javulást Czeizel Endre harmadik kemoterápiás kezelése. A genetikusnak már a légzés is egyre nehezebben megy. 

Ahogyan arról korábban a Life.hu is beszámolt, Czeizel Endre leukémiája kiújult, azóta pedig folyamatos kezeléseknek veti alá magát. A genetikus a harmadik kemoterápiás kezeléstől várta, hogy eldönti a sorsát, azaz, hogy azt követően kiderül, merre mozdul el az egészségi állapota. Sajnos a kezelést követően is aggasztó hírek érkeztek felőle.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

"Nem vagyok jól (...) Sajnos a harmadik kemó nem hozta meg a várt eredményt. A daganatos sejteket tablettás kemóval tudják ugyan csökkenteni, csak ez sajnos tönkreteszi a vörös vérsejteket. Hamarosan megyek a kórházba, ahol egy különleges beavatkozással próbálnak javítani az állapotomon" - fejtette ki Czeizel a Blikknek. A tudós azonban egy idő után arra kérte a lap munkatársát, szakítsák meg a telefonbeszélgetést, mert már a levegővétel is nehezére esik.

"Kérem, tegyük most már le a telefont. Egyre nehezebben kapok levegőt, és úgysem szeretnék ennél többet mondani" – mondta a genetikus, aki hozzátette, köszöni szépen mindenkinek az aggódó jókívánságokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.