Így fest Ábel Anita a vécén ülve

Forrás: acg -
betegség Hajós András fotósorozat Simon Kornél IBD Ábel Anita vécé Szente Vajk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ritkán készülnek olyan képek hírességekről, amelyeken a vécén ülnek. Ábel Anita, Hajós András, Simon Kornél és Szente Vajk most mégis bevállalták a szokatlan beállítást.

A sztárok azért vállalkoztak a különleges fotósorozatra, hogy felhívják a figyelmet a Magyarországon mintegy 45 ezer embert érintő gyulladásos bélbetegségre, az IBD-re.

Forrás: acg

„Azért éreztem fontosnak, hogy a kampány mellé álljak, mert szeretném, ha többé nem tabuként és főleg nem szégyenkezve beszélnénk erről a betegségről. Ismert emberként kötelességemnek érzem, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy ez a probléma sokkal többeket érint, mint azt gondolnánk és talán az, hogy erről beszélünk, falakat dönt le az emberek gondolkodásmódjában" – mondta el Ábel Anita.

Forrás: acg

Milyen betegség az IBD?

Az IBD egy angol betűszó, mely két gyógyíthatatlan betegséget takar, a fekélyes vastagbélgyulladást- (Colitis Ulcreosát) és az úgynevezett Crohn-betegséget, mely a tápcsatorna teljes szakaszán jelentkező, sokszor kifekélyesedő gyulladásos betegség) Ezek a bélbetegségek világszerte 2,5-3 millió, Magyarországon pedig 45 ezer embert érintenek. A betegek nagy része a fiatal, aktív, munkaképes népességből kerül ki, de egyre gyakrabban figyelhető meg az IBD megjelenése már gyermekkorban is – jelenleg az esetek mintegy 15 százalékában. Az érintettek állandó gondozásra szorulnak, panaszmentes és panaszos időszakok váltják egymást, egy-egy nehezebb periódusban pedig a betegek életvitele jelentősen megváltozik. Az IBD-re jellemző az erős hasmenés, ami a mindennapokra is komoly hatással van, toalett-függővé teszi a betegeket, ráadásul emellett az emésztőszerven kívül is megjelenhet a betegség, komoly egyéb tüneteket okozva. Ez a toalett-függőség odáig is fajulhat, hogy az átlagoshoz képest egy nap húszszor többet járnak vécére a betegek.

Ezekre a rendkívül kellemetlen bélbetegségekre és az érintettekre – akiknek az orvosi segítségen kívül szükségük van a közvetlen környezetük és a társadalom megértésére és támogatására is – szeretnék felhívni a figyelmet a Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete által felkért hírességek is, akikről szokatlan helyen, a vécén ülve készült fotósorozat, melyben a betegség érintettjei is szerepelnek.
Friss hírek a színpadon újraélesztett színésznő állapotárólhttp://www.life.hu/drlife/20150630-kara-tunde-jaszai-mari-dijas-szinesznot-akit-ujra-kellett-eleszteni-kiengedtek-az-intenzivrol.htmlA színésznő egy próbán lett rosszul, és csak újraélesztéssel tudták megmenteni az életét. Most azonban jó hírek érkeztek Kara Tünde felől.Dr. Life--Súlyos betegséggel küzd Szalóki Ágihttp://www.life.hu/drlife/20150622-szaloki-agi-enekesno-sulyos-betegseggel-kuzd-pajzsmirigy-alulmukodesben-szenved.htmlHabár a népdalénekes ritkán nyilatkozik magánéletéről, a közösségi oldalán fontosnak tartotta megosztani egészségi állapotát.Dr. Life--Meghalt a lány, akinek nem hitték el az orvosok, hogy halálos beteghttp://www.life.hu/drlife/20150617-meghalt-a-lany-lorraine-bronte-akinek-az-orvosok-nem-hittek-el-hogy-halalos-beteg.htmlMiután Lorraine az interneten rákeresett tüneteire, rájött, hogy egy nagyon veszélyes rákbetegségben szenved, orvosai azonban hazaküldték.Dr. Life--Túl van a műtéten Kowalskyhttp://www.life.hu/drlife/20150603-kowalsky-balazs-enekes-a-kowalsky-meg-a-vega-egyuttes-frontembere-tul-van-a-terdmuteten.htmlA Kowalsky meg a Vega együttes frontemberének térdműtéten kellett átesnie. A beavatkozás után posztolt fotót az énekes.Dr. Life--6+1 ok, amiért több vörösbort kellene innodhttp://www.life.hu/drlife/20150626-vorosbor-betegseg-mellrak-demencia.htmlA Life.hu már írt arról, hogy kanadai tudósok szerint a vörösborral akár egyórányi edzés is kiváltható, most újabb érveket sorolunk fel mellette.Dr. LifeThinkstockGesztesi: "Egyébként iszom. Rövidet már nem, megállok a rozénál"http://www.life.hu/drlife/20150629-gesztesi-karoly-elmondta-hogy-iszik-de-rovidet-mar-nem-megall-a-rozenal.html"Ha színházba megyek, vagy valamilyen darabra készülök, egyáltalán nem iszom alkoholt. Egyébként iszom. Rövidet már nem, megállok a rozénál. De ezzel semmi baj nincs" - nyilatkozta a színész.Dr. LifeFotó: Zsigmond László/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.