Engedélyezték az eutanáziát egy testileg teljesen egészséges 24 éves nőnek

Forrás: AFP -
öngyilkos törvény öngyilkosság Belgium eutanázia egészség orvosi felügyelet engedélyezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Laurát, elmondása szerint, gyermekkora óta kísérti az öngyilkosság gondolata. A Belgiumban élő nőnek engedélyezték az orvos felügyelet mellett végrehajtott eutanáziát.
A kép illusztráció Forrás: AFP

A belga nő, aki nem várt gyermekként jött világra, alkoholista édesapja pedig egész kislánykorát megkeserítette, a DeMorgen nevű lapnak úgy fogalmazott: megpróbált normális, jobb életet élni, egy időre még nagyszüleihez is elköltözött a kiegyensúlyozottabb, békésebb lét reményében, de az öngyilkosság egész életét végigkísérte, számára az egyetlen járható út a halál.

A lány 21 éves kora óta egy pszichiátriai intézményben él. A belga bíróság engedélyezte Laura számára az eutanáziát, amelyet még ezen a nyáron végre is hajthatnak rajta. Belgiumban az eutanázia 2002 óta legális - hogy mely esetekben lehet kérni az orvosi felügyelet mellett végrehajtott halálba segítést, arról bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Eutanázia gyerekeknek

Nemrégiben egy brit édesanya elkeseredetten számolt be szívszorító győzelméről a precedens értékű bírósági tárgyaláson, ahol a bírónő engedélyezte, hogy véget vessenek súlyosan fogyatékos kislánya életének. Mit gondol ma a világ a gyermek-eutanáziáról? Ennek jártunk utána ITT.
Morális valóság: eutanázia gyerekeknekhttp://www.life.hu/csalad/20141029-eutanazia-gyerekeknek-mit-gondol-errol-az-egyhaz-hol-legalis-es-hol-tiltjak-torvenyileg.htmlNemrégiben egy brit édesanya elkeseredetten számolt be szívszorító győzelméről a precedens értékű bírósági tárgyaláson, ahol a bírónő engedélyezte, hogy véget vessenek súlyosan fogyatékos kislánya életének. Mit gondol ma a világ a gyermek-eutanáziáról, mely országokban legális és kiben milyen erkölcsi dilemmát vet fel ennek a gondolata? Ennek jártunk utána. Család--Hazakerült a kórházból, és beszélni is tud Joni Mitchellhttp://www.life.hu/drlife/20150629-joni-mitchell-hazakerult-a-korhazbol-es-tud-beszelni-a-hivatalos-kozlemeny-szerint.htmlSúlyos agykárosodás miatt szállították kórházba a 71 éves énekesnőt. A nemrég kiadott hivatalos közlemény cáfolta Joni egyik közeli barátjának állítását, amely szerint a zenész nem tud beszélni.Dr. Life--Nem nyúlka-piszka: Avagy fülpiszkálás igen/nem?http://www.life.hu/drlife/20150624-hatasos-a-fulpiszkalo-pro-es-kontra-ervez-hitek-es-tevhitek.htmlSosem tudjuk, mikor teszünk jót, már ami a fülpiszkálók használatát illeti. Ki kell tisztítanunk a fülünket? És a gyerekeinkét? És ha abból lesz a baj, hogy benne marad a víz? Elegendő a törölköző? Vagy legalább heti egyszer szükséges bedugnunk a kis botocskát is? A Life.hu most ennek a témának járt utána.Dr. LifeThinkstockMiért fél az orvosoktól Erzsébet királynő férje?http://www.life.hu/drlife/20150629-fulop-edinburgh-i-herceg-nem-bizik-az-orvosokban.htmlNem jár orvoshoz, és valamilyen oknál fogva a bizalmát is elveszítette bennük Erzsébet királynő férje, Fülöp edingburgh-i herceg.Dr. Life--Mindennap kakaós turmixot iszik a kisfiú – vajon az életébe fog kerülni?http://www.life.hu/drlife/20150626-kakao-banan-turmix-ragas-egeszseg.htmlAmikor Nicholas Woodcraft kakaós banánturmixot kér reggelire, az édesanyja már kétségbeesetten kezd neki a finomság elkészítésének, ugyanis a kisfiúnak két éve csak ebből áll az étrendje.Dr. LifeThinkstockApa lesz a férfi, akin a világon először végeztek pénisztranszplantációthttp://www.life.hu/drlife/20150613-apa-lesz-a-ferfi-akin-a-vilagon-eloszor-vegeztek-penisztranszplantaciot.htmlA férfinak, aki egy elrontott körülmetélés következtében elveszítette hímvesszőjét, az őt műtő sebésze is gratulált.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.