Hogyan és hányszor? Így működik az otthoni vérnyomásmérés

betegség szívderítő vérnyomás egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magas vérnyomás gondozásának jelenlegi irányelveiben nincsenek olyan ajánlások, amelyek alapján optimális ütemtervet lehetne javasolni az otthoni vérnyomásmérésre.

Ám a szakemberek az érintett pácienseknek azt javasolják, hogy minél gyakrabban ellenőrizzék értékeiket. A vérnyomásmérés ugyanis gyakran képes előrejelezni az esetleges szív- és érrendszeri katasztrófákat.

Forrás: Thinkstock

Magas vérnyomásról akkor beszélünk, ha 140/90 Hgmm fölötti értékeket mérünk, ekkor már mindenképpen orvosi ellátást igényel a páciens. A magasvérnyomás-betegség ugyanis komoly betegségek előszobája lehet: ha tartósan fennáll, károsítja az erek falának belső rétegét, amely lerakódásokhoz, vizenyőhöz és vérrögök keletkezéséhez is vezethet.

Minden embernek (még az egészségeseknek is) szüksége van időközönként arra, hogy otthon is megmérjék a vérnyomásukat.

Hogy mit tartalmaz a legfrissebb tanulmány, mely az otthoni vérnyomásmérést vizsgálta, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Semmire nem emlékszik a balesetből Rékasi Károly?http://www.life.hu/drlife/20150703-rekasi-karoly-semmire-nem-emlekszik-a-balesetbol-rekasi-karoly.htmlMint azt korábban a Life.hu megírta, kedden súlyos motorbalesetet szenvedett Rákasi Károly. A napokban a család közleményt adott ki, hogy a színész eszméleténél van, lapinformációk szerint azonban nem emlékszik arra, mi történt vele.Dr. Life--Megműtötték Damu Roland feleségét: fájdalomcsillapítókkal aludta át az éjszakáthttp://www.life.hu/drlife/20150703-damu-roland-felesege-azutan-fajdalomcsillapitokkal-aludta-at-az-ejszak.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, a színész felesége, Edina, a frissen élezett sövényvágóval vágta le kis híján az ujját. Azóta kiderült, a pár már csak szörnynek hívja a szerkezetet, amit soha többet nem fognak használni.Dr. Life--Nem nyúlka-piszka: Avagy fülpiszkálás igen/nem?http://www.life.hu/drlife/20150624-hatasos-a-fulpiszkalo-pro-es-kontra-ervez-hitek-es-tevhitek.htmlSosem tudjuk, mikor teszünk jót, már ami a fülpiszkálók használatát illeti. Ki kell tisztítanunk a fülünket? És a gyerekeinkét? És ha abból lesz a baj, hogy benne marad a víz? Elegendő a törülköző? Vagy legalább heti egyszer szükséges bedugnunk a kis botocskát is? A Life.hu most ennek a témának járt utána.Dr. LifeThinkstockÍgy még sosem mesélte el a betegsége történetét Cinthya Dictatorhttp://www.life.hu/drlife/20150627-cinthya-dictator-igy-meg-sosem-meselte-el-a-betegseget.html"2007-ben, 17 évesen egy utcai incidens alkalmával több belső sérülés mellett lejött az arcomról a bőr. Másnap vettem észre, hogy egy csomó alakult ki a nyakamon, és bár nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, mert azt gondoltam, a sérülésem miatt keletkezett, elmentem a kórházba. Ott mintát vettek belőle, ellenőrizték" - így kezdte történetét a fiatal lány.Dr. Life--Gesztesi: "Egyébként iszom. Rövidet már nem, megállok a rozénál"http://www.life.hu/drlife/20150629-gesztesi-karoly-elmondta-hogy-iszik-de-rovidet-mar-nem-megall-a-rozenal.html"Ha színházba megyek, vagy valamilyen darabra készülök, egyáltalán nem iszom alkoholt. Egyébként iszom. Rövidet már nem, megállok a rozénál. De ezzel semmi baj nincs" - nyilatkozta a színész.Dr. LifeFotó: Zsigmond László/Life.huVégre kiderült! Valójában a férfiak a gyengébb nemhttp://www.life.hu/drlife/20150626-a-ferfiak-a-gyengebb-nem-legalabbis-ez-derul-ki-a-dns-ukbol.htmlAz anyától örökölt hibás DNS negatívan hat az agy, a szív és az izmok egészségére, továbbá az energiaszintre és a termékenységre is - állítja egy szakember, aki "az anya átkának" hívja a jelenséget.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.