Évek óta küzdött a gyilkos kórral Haás Vander Péter

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
betegség szinkron Haás Vander Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak a családtagjai és néhány kollégája tudott a népszerű színész komoly betegségéről. 

Haás Vander Pétert halála előtt már jó ideje kórházban ápolták, de utolsó munkáiban, például a Dumb és Dumber 2. szinkronizálása alatt ebből semmit sem lehetett észrevenni.,, Mi voltunk a három H, a triumvirátus. Mi mindent együtt csináltunk akkoriban. Péternek Győrszemerén volt egy tanyája, ott minden nyáron összejöttünk a barátokkal, igazi pasis bulik voltak ezek, tele tervezgetéssel. Még a főiskolán együtt csináltuk Mrozek Bűbájos éj című darabját, és azóta terveztük, hogy egyszer újra megcsináljuk együtt. Minden nyáron elhatároztuk, hogy na, most már a következő évadban tényleg színpadra visszük. Ez az álom most elszállt, de Vander mindig velünk marad. Nagyszerű ember volt, igazi barát" – vallotta Háda János a Blikknek.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Hegyi Barbara a főiskola után szerződött a József Attila Színházhoz Péterrel együtt, a színésznő volt a „triumvirátus" harmadik tagja. ,,Utoljára talán négy éve találkoztunk, egy pódiumbeszélgetésen ő volt a vendégem. Remek férfialkat volt, kár, hogy nem élvezhette ki jobban a habitusához, tehetségéhez méltó szerepeket. Itt most nem térnék ki az igazgatóváltásokra, színházbezárásokra, nem tudta maradéktalanul kamatoztatni, ami benne volt."

Hogyan lett Haás Vander Péter a színész neve?

A színészt eredetileg Haás Péter volt, de rajongott a hollandokért, ezért vette fel a Van der művésznevet, később pedig már egybeírva használta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.