Vonyarcvashegy életmentés Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vonyarcvashegyi strandról öt embert vittek a keszthelyi kórházba, ketten súlyos, hárman könnyebb sérülést szenvedtek a Balatonba csapó villámtól csütörtökön – tájékoztatott Tóth Karolina, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője, Tar Mihály szemtanúkra hivatkozva azt mondta, hogy a villámcsapást követően egy 21 éves lányt életfunkciók nélkül hozott ki a vízből a barátja. A lány sikeres újraélesztésében a vízimentők mellett két közelben tartózkodó orvostanhallgató is segített. A másik súlyos sérült egy 61 éves nő volt, akit szintén a társai hoztak ki a vízből - írja az Origo.

Villám csapott a Balatonba Forrás: MTI/Lakatos Péter

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a villámcsapás idején másodfokú viharjelzés volt érvényben, amikor tilos a fürdőzés, azonban a strandolók egy részét hiába figyelmeztették erre. Hozzátette, nem számít rendkívüli jelenségnek, hogy vihar idején vízbe csap a villám.

Az Origo egyik, a vonyarcvashegyi strandon nyaraló olvasója korábban arról számolt be, hogy már rég elvonult a vihar, amikor bemondták, hogy nem lehet a vízbe menni.

A vonyarci eseten kívül több esetben is szükség volt a mentőhajók segítségére. Gyenesdiáson, Balatonfüreden is az erős szélben elsodródott fürdőzőket kellett a partra segíteni, köztük egy családot is, akik két kisgyerekkel, gumimatraccal kerültek a bójákon belülre, és hiába eveztek a part felé, a szél és a hullámok a tó közepe felé sodorták őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.