Csak hazudta a blogger, hogy legyőzte a rákot - Sosem volt beteg

Forrás: Thinkstock -
daganat csalás rák hazugság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas botrány robbant Ausztráliában! Kiderült, hogy Belle Gibson, aki azt állította, gyógyíthatatlan rákból épült fel, valójában sosem volt beteg.

Belle Gibson az internet szimpatikus és inspiráló alakja volt, aki azt állította, mikor a gyógyszerek már nem tudtak segíteni súlyos agydaganatán, az egészséges táplálkozás és életmód, valamint az alternatív gyógyászat volt az eszköz, aminek segítségével felépült. Könyvét, telefonos alkalmazásást rengetegen megvették.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

Most viszont kiderült, hogy a 23 éves nőnek sosem volt rákja. Elképesztő botrány robbant, a lány viszont azzal védekezik, mindenkinek voltak már kegyes hazugságai. Anyja egy interjúban próbálta megvédeni Belle-t, aki úgy bukott le, hogy kiderült, soha nem utalta el a beígért több ezer dollárt jótékony célokra, amely a könyve árából folyt be. Nyomozni kezdtek utána, és egyértelművé vált, hogy sosem volt beteg.

Belle Gibson azzal próbálja megvédeni magát, hogy egy alternatív gyógyászati központban állapították meg rákját 2013-ban, ezek szerint pedig téves volt a diagnózius.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.