Eutanáziát kért az egészséges idős nő, hogy később ne kelljen magatehetetlenként élnie

Forrás: Thinkstock -
halál idős eutanázia kórház időskor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy svájci klinikán vetetett véget életének egy 75 éves hölgy. Bár egészséges volt, nem akart tovább élni.

Gill Pharaoh nem szeretett volna magatehetetlen idős nő lenni, aki nem tud egyedül boldogulni az életben, és mások terhére van. Úgy döntött, inkább meghal, mielőtt elérné ezt az állapotot. A teljesen egészséges 75 éves nő férjétől, John-tól engedélyt kapott arra, hogy véget vessen életének. Gill bejelentkezett a baseli Lifecircle klinikára, és beadatott magának egy halálos adag altatót.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A nő idősek otthonában dolgozott ápolónőként, és látta, milyenek lesznek öregkorukra az emberek. Eldöntötte, ő nem akar igazán öreg lenni.

"Nem akarom, hogy az emberek úgy emlékezzenek rám, mint a bevásárlókocsit az utcán tologató öregasszonyra. Olyan sok barátom van, akiknek a párja teher, én nem akarok az lenni soha" - nyilatkozta korábban Gill.

25 éve alkottak egy párt Johnnal, aki elkísérte utolsó útjára, Svájcba. Mielőtt Gill meghalt, sétáltak egyet Basel óvárosában, és a Rajna partján vacsoráztak.

"Minden nyugodt volt és csodálatos. Mindketten erre vágytunk. Gill már évek óta így tervezte az életét, nem akartam elrontani az estét azzal, hogy rázúdítom az érzelmeimet" - mondta John a Mirrornak.

Tedd rendbe a lelked – 5 tipp a megfelelő balanszérthttp://www.life.hu/drlife/20150731-lelek-nyugalom-sport-kiegyensulyozottsag-onbizalom-balansz.htmlMindenki megérdemel legalább öt percet, amikor magával törődhet, kikapcsolhat és kizárhatja a zavaró gondolatokat. A Life.hu öt tippje segít neked, hogy megtaláld a lelki békédet!Dr. LifeThinkstockAkár 15 évet is letagadhatna a díva - Jennifer Lopezen nem fog az időhttp://www.life.hu/drlife/20150803-jennifer-lopez-enekesnon-nem-fog-az-ido-akar-15-evet-is-letagadhatna.htmlAz énekesnő egy kortalan díva, aki 46 évesen is úgy néz ki, mintha a harmincas évei elején járna. Mi a titkod, Jennifer?Dr. Life--A Pszichológus Pasi: a Disney-mesék ötven árnyalata http://www.life.hu/drlife/20150730-disney-szepseg-statusz-pszichologus-velemeny.html„Aki igazán szép, az mindenki szerint a legszebb.” A Pszichológus Pasi nem zárkózott el a meséktől, azonban pályafutása során komoly összefüggéseket fedezett fel pár klasszikus – ugyanúgy végződő – mese és bizonyos élethelyzetek, emberi viselkedésformák között. Dr. LifeThinkstockMegdöbbentő! Naponta tízezer kalóriát vitt be szervezetébe a testépítőhttp://www.life.hu/drlife/20150729-kaloria-testepito-dobbenet-majrak-betegseg-szteroid.htmlDean Wharmby átlagos srác volt, aki az akkori férfiideál, Arnold Schwarzenegger hatására akart kisportolt testet magának. Később bevallotta, hogy megfelelő fizikumához eleinte szteroidokat használt, mondván akkoriban mindenki ugyanezt tette.Dr. LifeOrigoGörbe Nórát rohammentő vitte kórházbahttp://www.life.hu/drlife/20150730-gorbe-nora-linda-megformaloja-korhazba-kerult-a-magas-vernyomasa-miatt.htmlPadlóra került Görbe Nóra. Szervezete nem bírta a ránehezedő hatalmas terhet, és életveszélyesen magas vérnyomása miatt rohammentővel kellett kórházba vinni. Dr. Life--Megbarátkozott kopaszságával a rákos tinédzserhttp://www.life.hu/drlife/20150730-megbaratkozott-kopaszsagaval-a-rakos-tinedzser.htmlA 15 éves Katie a kemoterápia alatt vesztette el a haját. Eleinte sokat küzdött azért, hogy el tudja fogadni a kopaszságot, mostanra azonban magabiztosabbnak érzi magát, mint vállig érő fürtökkel.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.