Alattomos betegség támadta meg Bánovics Marcsit, az egykori nyuszilányt

Forrás: Bánovics Marcsi / Facebook -
betegség modell endometriózis Bánovics Marcsi playmate
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népszerű modell és nyuszilány, Bánovics Marcsi közel egy évig tűrte a fájdalmat és megpróbáltatásokat, mire végre fény derült betegségére.
Forrás: Bánovics Marcsi / Facebook

Az alattomos kór nem volt más, mint az endometriózis.

Hogy mi is ez a betegség pontosan?

Az endometriózisos betegeknél a méh nyálkahártyájának kis darabjai valami ok miatt nem ürülnek ki a szervezetből, hanem más szövetekbe - leggyakrabban a petefészkekbe, a méhszalagokba és a bélfalba - ágyazódnak be. A havi ciklus idején, amikor a női nemi hormonok hatására a méh nyálkahártyája vérrel telítődik, és megduzzad, ezek a méhnyálkahártya-eredetű kis szöveti szigetek is hasonlóan reagálnak. Menstruációkor ezek is kilökődnének, de nincs hová. A bevérzett szövetekből egészségre káros ciszták és hegek képződhetnek, valamint a különböző szervek között rostos összenövések keletkeznek.

A szépséges playmate ekkortájt ismerte meg jelenlegi szerelmét is, Andrást. Betegsége miatt azonban boldogságát rettegés és titkolózás mérgezte, Marcsi ugyanis nem mert beszélni párjának az őt kínzó kórról. Csak akkor vallott színt, mikor kideült, műtétre lesz szükség.

"Egy friss kapcsolatban az ember nem áll elő a nőgyógyászati problémáival. A betegség előtt fél évvel ismerkedtünk meg. Csak akkor mondtam el Andrisnak, mi a helyzet, amikor már muszáj volt. Két éve, kéttenyérnyi nagyságú csomót távolítottak el a testemből, és a belemből is levágtak tíz centit. Álmomban nem hittem, hogy az Isten megáld engem egy ilyen klassz férfival, aki fogja a kezem, és végigasszisztálja szerelemmel életem szenvedését. Az intenzíven is ő tartotta bennem a lelket. Amikor kimondjuk az igent, mosolyogva arra fogok gondolni, hogy a „rosszban" részen már túl vagyunk, most már csak a „jóban" van hátra! – mesélte a Borsnak, a most már felhőtlenül boldog menyasszony.

Befolyásolhatja a férfiak termékenységét, hogy milyen húst esznekhttp://www.life.hu/drlife/20150815-igy-befolyasolhatja-a-ferfiak-termekenyseget-hogy-milyen-hust-esznek.htmlEgy friss kutatás szerint a férfiak termékenysége szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mit esznek, ugyanis míg a feldolgozott hústermékek – például a szalonna, a virsli és hasonlók – kifejezetten árthatnak, addig a csirke vagy a pulyka éppen ellenkezőleg, segíthetnek a gyermekáldásra készülőknek.Dr. LifeThinkstock200 orgazmus egy nap – ez tényleg lehetséges?http://www.life.hu/drlife/20150815-az-allando-szexualis-izgalom-szindromaval-elo-nok-egy-resze-naponta-akar-200-orgazmust-is-atelhet.htmlAz állandó szexuális izgalom szindrómával (Persistent Sexual Arousal Syndrome /PSAS/) élő nők egy része naponta akár 200 orgazmust is átélhet. Ez tréfásan hangozhat, de a betegségben szenvedők számára maga a pokol.Dr. LifeThinkstockA skizofréniának előjelei vannak az agybanhttp://www.life.hu/drlife/20150815-ezek-az-elojelei-a-skizofrenianak-az-agyban.htmlMár azelőtt agyműködési rendellenességek figyelhetőek meg, hogy valakinél kialakulna a betegség – állítják a szakemberek.Dr. Life--Nemi betegséget kaptak el papírpénztőlhttp://www.life.hu/drlife/20150628-papirpenztol-lettek-nemi-betegek-a-banki-alkalmazottak.htmlEgy igen furcsa történet járta be a kínai médiát. Két, Vencsu városában dolgozó banki alkalmazott azt állítja, nemi betegségüket fertőzött bankjegyektől kapták el. Dr. Life--Vigyázat! A napozás ízületi gyulladást okozhat?http://www.life.hu/drlife/20150628-izuleti-gyulladast-okoz-a-nap.htmlSzakértők szerint összefüggés mutatható ki a napciklus és az ízületi gyulladás között, és ez a kapcsolat több mint puszta véletlen.Dr. LifeAFPNem a te hibád, ha nem érted a viccet - Végre kiderült a humor forrásahttp://www.life.hu/drlife/20150613-a-genjeinkbe-van-kodolva-a-humor.htmlA legfrissebb kutatás szerint az, hogy hogyan mosolygunk vagy nevetünk, a génjeinkben lehet.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.