Kontrollmániából alakult ki a fiatal lány anorexiája

anorexia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dokumentálta anorexiáját Amalie Lee, a húszéves lány, akit mára már 50 ezren követnek az Instagramon. 

Amalie 2012-ben lett beteg. Súlyos anorexiája miatt napi 3000 kalóriát kellett fogyasztania, hogy hízhasson heti fél kilót, és újra normális súlya lehessen. 2014-ben online naplót írt betegségéről, hogy másoknak segíthessen, és bemutassa harcát a veszélyes étkezési zavarral.

Amalie két éves pokoljárásának különböző stádiumai Forrás: Instagram/amalielee

Tinédzserkorában depressziós időszakon ment keresztül, és semennyi önértékelése nem volt. Bizarr szabályokat kezdett szabni magának az evést illetően: kitalálta, mit enged magának enni, mikor, hol, és milyen kanállal. Sosem modell kinézetre vágyott, csak jó érzés volt neki, hogy kontrollt gyakorol maga felett. Megszállott irányítási kényszere lett, de kizárólag magával szemben.

Amikor a BMI értéke veszélyesen alacsony volt, akkor sem hagyta abba a durva életmódot. Hamarosan kórházban kötött ki.

A betegség alatti pillanatok és utána, csúcsformában Forrás: Instagram/amalielee

A lány hamarosan rájött, hogy egy betegség rabjaként élni sokkal rosszabb, mintha meggyógyítja magát. Eldöntötte, nem akar anorexiás lenni, újra arra vágyik, hogy önmaga lehessen. Könyveket olvasott, és elkezdte összerakni az életét.

Ma már szerencsére gyógyultan és egészségesen Forrás: Instagram/amalielee

Instagramon segítséget próbál nyújtani másoknak, akik hasonló betegségben szenvednek, és motiváló blogját is vezeti továbbra is. Barátaiként tekint a követőire, és mára teljesen jól van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.