A délutáni alvás életmentő hatással bír

Forrás: Thinkstock -
pihenés szívderítő kutatás alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatás nemrégiben nyilvánosságra hozott eredményei szerint a délutáni alvás sokkal jobb hatással bír, mint azt korábban gondoltuk volna. 

A Kardiológusok Európai Társaságának Londonban zajló konferenciáján bemutatott tanulmány szerint a délutáni alvás vérnyomáscsökkentő hatású lehet és csökkentheti a szívroham kockázatát.

Forrás: Thinkstock

A vizsgálat során 386 magas vérnyomású páciens esetében mérték a délutáni alvás hatását. A résztvevők átlagos életkora 61,4 év volt. A nap közben szunyókálók vérnyomása napi átlagban 5 százalékkal alacsonyabb volt, mint azoké, akik nem dőltek le. A szundikálók körében ráadásul a magas vérnyomás kevésbé károsította az artériákat és a szívet. Hogy ezen kívül milyen pozitív hatással bÍr szervezetünkre a délutáni alvás, elolvashatod a Szívderítő.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.