Az alacsony pulzussal élők hajlamosabbak az erőszakosságra

Forrás: Thinkstock -
szívderítő kutatás vérnyomás bűnözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt időszakban több kutatás is foglalkozott a magas illetve az alacsony vérnyomás kialakulásának okaival. Egy svéd tanulmány azonban elég meredek dolgot állít: az alacsony szívfrekvencia összefüggésben lehet a bűnözői életmóddal és az erőszakossággal.

Kiderült, hogy az agresszív és antiszociális embereknek jellemzően alacsonyabb a nyugalmi szívfrekvenciája, tehát a pulzusa, mint az átlagembereknek. De el tudja árulni az alacsony pulzus – ami 60 vagy annál kevesebb szívütést jelent percenként –, hogy kinek van legnagyobb kockázata arra, hogy a jövőben bűncselekményt kövessen el? Az összefüggés nem ilyen egyszerű - olvasható a time.com oldalán.

Forrás: Thinkstock

Egy új tanulmányból – amelyet a JAMA Psychiatry című folyóiratban közöltek – kiderül, valószínűleg azért alkalmasabbak bűncselekmények elkövetésére az alacsony pulzussal élők, mert ők több stresszt tudnak elviselni (nehezebben kezd „száguldani a szívverésük), és csak nagyon szélsőséges helyzetek tudják igazán megdobogtatni a szívüket. A kutatás további részletei a Szívderítő.hu oldalon olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.