Szilikon hüvelygyűrűvel védenék a rossz körülmények között élő nőket a HIV és a herpesz ellen

Forrás: FLOW PR -
szilikon herpesz nemi betegség hüvelygyűrű HIV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A San Diegó-i 55. Interscience Conference on Antimicrobial Agents konferencián arról számoltak be a kutatók, hogy sikerült létrehozniuk egy olyan eszközt, amely egyszerre képes humán immundeficiencia vírus és herpesz elleni gyógyszert bejuttatni a szervezetbe.

A szilikon hüvelygyűrű hidrofil molekulákat juttat be a szervezetbe, például tenofovirt, amely a HIV-1, a humán immundeficiencia vírus leggyakoribb törzse ellen fejti ki a hatását, valamint aciklovirt, amely a herpesz vírus ellen hat. A szakértők azt remélik, hogy a gyűrű előnyére szolgál majd azoknak a sérülékeny nőknek, akik a HIV és a nemi betegségek magas kockázatának vannak kitéve.

Olvasd el cikkünket egy férfiről, akinél az AIDS családi örökség volt.

A hüvelygyűrű létrehozásához felhasznált eszközt a francia Jean Monnet Egyetem vezetésével egy virológusokból, kémikusokból és egy szilikonmérnökből álló kutatócsoport fejlesztette ki.

A polimer anyagokból készült eszközökkel végzett szabályozott gyógyszerfelszabadítás elvét az 1960-as években dolgozták ki, és azóta is sikerrel alkalmazzák hüvelygyűrűkben hosszan ható szteroidok bevitelére a menopauza tüneteinek kezelésére, valamint fogamzásgátlásra. A sikeres gyűrű megtervezésének egyik problémáját a gyógyszer-permeábilitás jelentette.

A mostani gyűrű létrehozásának fő nehézsége az volt, hogy a szilikon hidrofób vegyület. A szakértők úgy kerülték meg ezt az akadályt, hogy egy hidrofil vegyületet adtak hozzá a szilikonhoz, amely lehetővé teszi a gyógyszer felszabadítását a tartályokból.

Forrás: FLOW PR

Meriam Memmi, a tanulmány szerzője elmondta, hogy a gyűrűk némelyike akár 1,5-3,5 mg/nap koncentrációjú aciklovirt, és 3-5 mg/nap koncentrációjú tenofovirt képes felszabadítani akár 50 napig is. Ilyen dózisokkal megelőzhetők a vírusos nemi betegségek, például a HIV-1, a hepatitisz B és a herpesz. Az új eszköznek köszönhetően a szilikongyűrűk folyamatosan képesek felszabadítani hidrofil antivirális gyógyszereket hosszú ideig olyan koncentrációban, amely semlegesíteni tudja az ondóban jelen lévő vírusokat.

A kutatók most a klinikai vizsgálatokat tervezik, és azt remélik, hogy ezt követően megkezdődhet az eszköz olcsó tömeggyártása.

Nem titkolja betegségét Kovács Áron műsorvezetőhttp://www.life.hu/drlife/20150926-nem-titkolja-betegseget-kovacs-aron-musorvezeto-cukorbeteg.htmlImmár 30 éve él együtt a cukorbetegséggel Kovács Áron, aki nemcsak, hogy nyíltan vállalja betegségét, azt is elárulta, hogy hogyan tud vele együtt élni.Dr. LifeOrigoFogyasztó teától kapott hepatitiszt egy fiatal lányhttp://www.life.hu/drlife/20150926-fogyaszto-teatol-kapott-hepatitiszt-egy-fiatal-lany-angliaban.htmlKínából rendelt fogyasztó teát egy brit tinédzser. Előírás szerint napi három csészével fogyasztott az italból, majd kiderült, hepatitszes lett tőle. Dr. LifeA homoszexuális férfiak száz százalékában megelőzi a napi HIV gyógyszer a vírusfertőzést (18+)http://www.life.hu/drlife/20150911-a-homoszexualis-ferfiak-szaz-szazalekaban-megelozi-a-napi-hiv-gyogyszer-a-virusfertozest.htmlA legfrissebb vizsgálat azt mutatta, hogy az antivirális szer több száz egészséges homoszexuális férfiban előzte meg a HIV-fertőzést.Dr. LifeOrigoFéreg költözött a nő szájába - undorító videó!http://www.life.hu/drlife/20150819-fereg-koltozott-a-no-szajaba-amit-az-orvos-kimutott-undorito-video.htmlA világ egyik legundorítóbb videójának lehettünk szemtanúi. Borzalmas képsorok, csak erős idegzetűeknek!Dr. LifeOrigoEgyetlen abortusz is befolyásolja a későbbi terhességet http://www.life.hu/drlife/20150818-egyetlen-abortusz-is-befolyasolja-a-kesobbi-terhesseget-derult-ki-egy-friss-kutatasbol.htmlEgyetlen abortusz vagy vetélés sem múlhat el nézve következmények nélkül – állítják a szakemberek, akik szerint minden alkalom 30 százalékkal növeli a szövődmények kockázatát.Dr. LifeThinkstockTragédia - Elvetélt Susan Sarandon lánya, Eva Amurrihttp://www.life.hu/drlife/20150818-elvetelt-susan-sarandon-lanya-eva-amurri.htmlA 68 éves Susan Sarandon már nagymama, sőt, nemrég váratlanul érte az örömhír, úton van második unokája is. Az öröm azonban nem tartott túl sokáig.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.