"Nekem vakon kellett volna születnem”

Vakság vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ritka pszichológiai rendelenességben, ún. testkép-integrációs zavarban szenved a fiatal nő. Savat öntött a szemébe. 

"Az első emlékem, hogy szeretek a sötétben mászkálni. Szeretem azt az érzést, hogy az orrom hegyéig se látok. Alig hat éves lehettem, mikor először kimondtam magamnak, hogy boldog lennék, ha megvakulhatnék" - nyilatkozta az amerikai People magazinnak Jewel Shuping.

Az észak-karolinai Jewel Shuping 8 évesen és most 30 évesen. 2006-ban, 21 évesen vakította meg saját magát. Forrás: Northfoto

A 30 éves nő egy ritka testkép-integrációs zavarban szenved. A rendellenesség lényege, hogy az érintettek azt gondolják, valamely testrészük vagy érzékelési módjuk nélkül boldogabbak lennének. "Nekem vakon kellett volna születnem” - jelentette ki, és hozzátette, nagyon sokan elítélik tettéért, édesanyja például minden kapcsolatot megszakított vele, miután fertőtlenítőt öntött a szemébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.