Megható! Ugyanazzal a betegséggel, ugyanazon a napon műtötték meg az idős házaspárt

Forrás: Courtesy of Cleveland Clinic -
operáció betegség műtét idős házaspár szívműtét felépülés házaspár gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Együtt akarták ünnepelni 75. házassági évfordulójukat, ezért Raymond Huggins és felesége, Mazie ugyanakkor és egyazon kórházban operáltatták meg magukat.

A 97 éves Raymond és 94 éves felesége, Mazie számára nagyon fontos volt, hogy a szívműtétjük utáni rehabilitációt együtt tölthessék, hogy aztán mindketten ott lehessenek az októberben esedékes 75. házassági évfordulójukon – írja a Today.

Raymond és Mazie együtt lábadoztak a kórházban. Forrás: Courtesy of Cleveland Clinic

A házaspár teljesen felépült a nagy napra, amelyet egy pennsylvaniai idősek otthonában ünnepeltek meg unokáikkal és dédunokáikkal. Dr. Samir Kapadia, Raymond és Mazie kardiológusa elmondta: az ilyen és ehhez hasonló műtéteken átesett idősebb páciensek nem élik túl az első egy évet, ezért Raymond és Mazie orvosi felügyeletre szorulnak.

A pár egy kisebb fertőzést leszámítva azonban nagyon jól van. Az orvos szerint különlegesen erős kapcsolatuknak és a családjuk részéről érkező támogatásnak köszönhetik gyors felépülésüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.