Curtis még sötétben is jól keveri az italt - vak emberek bőrébe bújtak a sztárok!

Vakság Danics Dóra napidoktor Curtis Katus Attila vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Danics Dóra, Nagy Alexandra, Katus Attila és Curtis láthatóan nem tudta, mit is csinál, amikor porszívóhoz kellett nyúlnia vagy egy vajas kenyeret megkennie. A sztárok nem fejlődtek vissza hirtelen, csupán a Fehér Bot Világnapja alkalmából bekötött szemmel kellett elvégezniük ezeket a hétköznapi dolgokat. 

Danics Dóra, Nagy Alexandra, Katus Attila és Curtis bevállalta, hogy bekötött szemmel, pusztán látássérült segítőre hagyatkozva próbálkozik meg ezekkel az átlagosnak tűnő, mégis kihívásokat jelentő feladatokkal. A sztárok a Láthatatlan Kiállítás meghívására, a Fehér Bor Világnapja alkalmából vállalkoztak a nem mindennapi feladatra.

Curtis vállalta a kihívást Fotó: RC Media/Juhász Benjámin

Nagy Alexandra, a Barátok közt színésznője nem először tapasztalta meg, milyen a sötétben tapogatózni, így szinte már rutinosan mozgott bekötött szemmel.

„Nem régen részt vettem egy láthatatlan főzésen, és nagyon örültem, hogy megint itt lehetek, és ezúttal újabb házimunkákat próbálhatok ki – főleg azért, mert alapvetően nem vagyok egy házias típus. Szerintem mindenben egész jól teljesítettem, de egyik sem volt egyszerű: idő és gyakorlat kell ahhoz, hogy rutinos legyen az ember, utána azonban mennek a legnehezebb dolgok is. El sem tudjuk képzelni, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek egészen addig, amíg nem kerülünk például ilyen helyzetbe, ahol úgy kell megpróbálnunk csak rövid ideig létezni, ahogy ők a mindennapjaikat élik. Tényleg komoly problémákkal kell szembesülniük, és csodálatra méltóan teszik ezt, hiszen nincs olyan akadály, amit az ember ne tudna leküzdeni” – mesélte Alexa.

Alexa lassan nagy rutinra tesz szert Fotó: RC Media/Juhász Benjámin

Mivel terhelte agyát Katus Attila és hogyan készített italt bekötött szemmel Curtis? A Napidoktor.hu cikkéből kiderül!

"Nekem vakon kellett volna születnem”http://www.life.hu/drlife/20151003-jewel-shuping-az-ugynevezett-testkep-integracios-zavarban-szenved-minden-vagya-az-volt-hogy-vak.htmlRitka pszichológiai rendelenességben, ún. testkép-integrációs zavarban szenved a fiatal nő. Savat öntött a szemébe. Dr. LifeNorthfotoDöbbenetes: ilyen az, amikor egy színvak először lát színekethttp://www.life.hu/drlife/20150820-egy-szinvak-eloszor-lat-szineket-video.htmlCsodálatos videó.Dr. Life--Ez hihetetlen: ilyen az, amikor egy színvak először lát színekethttp://www.life.hu/drlife/20150820-borzalom-pancelszekrenybe-zartak-egy-csecsemot-a-niagara-vizesesnel-egy-hotelben.htmlCsodálato videó.Dr. Life--Megvakult az asszony, aki naponta 28 doboz energiaitalt ivott meghttp://www.life.hu/drlife/20150803-napi-28-doboz-energiaitalt-ivott-meg-az-asszony-aki-megvakult.htmlOrvosai szerint helytelen életmódja és a napi 7 liter energiaital elfogyasztása miatt veszítette el szeme világát a 3 gyermekes édesanya, Lena Luperi.Dr. LifeThinkstockSzívszorító videó: először láthatta születendő gyermekét egy vak kismamahttp://www.life.hu/drlife/20150507-eloszor-lathatta-szuletendo-gyermeket-egy-vak-kismama-egy-3d-s-ultrahangkepnek-hala.htmlA vak Tatiana Guerra először „érezhette" a még hasában lévő gyermeke vonásait egy 3D-ben kinyomtatott ultrahangképnek hála. Vigyázat, könnyfakasztó videó következik.Dr. Life--Az ebolából meggyógyultak, de megvakultak - íme, a posztebola-szindrómahttp://www.life.hu/drlife/20150216-posztebola-szindroma.htmlGyanítható volt, hogy az ebolából felgyógyult emberek egészsége soha nem lesz olyan, mint a fertőzés előtt. Ahhoz túl nagy volt a megpróbáltatás, és ha a fizikai állapot valamelyest stabilizálódott is, a vírus rombolása életre szóló károkat okozott a szervezetben.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.