Nem semmi! A levegőben mentette meg egy lány életét Tabaré Vázquez uruguayi államfő

Forrás: AFP/Rodrigo Buendia -
Uruguay életmentés Tabaré Vázquez
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korábban orvosként dolgozó államfő épp Párizsba repült, amikor valaki bajba került a gépen. A politikus nem habozott segíteni.

Gyakorolhatta régi hivatását Tabaré Vázquez uruguayi államfő, aki múlt hétfőn Párizsba repült, hogy találkozzon Francois Hollande francia elnökkel. A járaton ugyanis rosszul lett egy allergiás francia lány, aki fulladozni kezdett - tájékoztat az Origo.

Forrás: AFP/Rodrigo Buendia

A pilóta a hangosbemondón megkérdezte, hogy van-e orvos a fedélzeten, mire az elnök és háziorvosa azonnal felkelt, hogy segítsen. A 17 éves lánynak először szájon át adtak gyógyszert, amikor azonban nem javult az állapota, egy intravénás injekciót adtak be, ami segített a betegen.

A lány egy hokibajnokságon vett részt Argentínában, és valószínűleg olyan ételt evett, amely diót tartalmazott, ez váltotta ki nála az allergiás rohamot. Az Air France pilótái konzultáltak a két doktorral, hogy leszálljanak-e Brazíliában, mert épp az Atlanti óceán átszelésére készültek, de a beteg állapotának javulása miatt abban maradtak, hogy folytatják az utat.

Tabaré Vázquez (jobbra) később talákozott Francois Hollande francia államfővel Forrás: AFP/Alain Jocard

Zelarayán elárulta, hogy az uruguay elnöknek ez már a harmadik esete volt, amikor egy repülőúton szükség volt a segítségére. A másik két eset a 2005-től 2010-ig tartó első elnöksége alatt történt.

Amikor a vágy mindent felülír: a szex még az evésnél is fontosabb a férfiaknakhttp://www.life.hu/drlife/20151029-kutatasok-alapjan-a-ferfiak-ket-extra-agysejt-miatt-kivanjak-allandoan-a-szexet.htmlÚgy látszik, nem véletlen, hogy a férfiaknak folyton a szexen jár az eszük: kukacokon végzett kísérletek szerint a hímeknek van két olyan agysejtjük van, amelyik a közösülés irányába hajtja őket. Ez a késztetés olyan erős, hogy gyakran még az evésnél is fontosabbá válik – tudjuk meg a University College London friss kutatásából, amely a Nature című szaklapban jelent meg. Dr. LifeThinkstockHihetetlen visszatérés előtt áll Natasa Kovacevic győri kosaras, aki elveszítette a lábáthttp://www.life.hu/drlife/20151030-olyan-jol-megy-neki-az-edzes-hogy-profi-szerzodest-kaphat.htmlHa a szerb szövetség megadja az engedélyt, újra profi lehet Natasa Kovacevic, a Győr korábbi játékosa. A 22 éves kosaras elvesztette az egyik lábát, de így is leigazolná a nevelőklubja. Dr. LifeOrigoCsúnyábbá tesz minket a stressz, csökkenti a vonzerőnkethttp://www.life.hu/drlife/20151030-csunyabba-teszi-az-embereket-a-stressz-csokkenti-a-vonzerot-derult-ki-egy-kutatasbol.htmlA férfiak és a nők is vonzóbbak, amennyiben kevésbé feszültek – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a kortizol nevű stresszhormon befolyásolja a kinézetünket. Dr. LifeThinkstockA sörtől jobbak lesznek a férfiak az ágyban? Úgy tűnik, igen!http://www.life.hu/drlife/20151030-a-sortol-jobbak-lesznek-a-ferfiak-az-agyban-egy-szexterapeuta-szerint.htmlEgy friss kutatás szerint nem csupán az egészségüket óvhatják a pasik, ha rendszeresen fogyasztják ezt az alkoholos nedűt, hanem még a szexuális teljesítményüket is fokozhatják vele. Dr. LifeThinkstockGyereket szeretne a ritka genetikai betegségben szenvedő Rachelhttp://www.life.hu/drlife/20151030-rachel-winnard-fob-csontbetegsegben-szenvedo-no-gyereket-szeretne.htmlA 31 éves Rachel Winnard még azelőtt szeretne kisbabát, hogy teste teljesen megadja magát kegyetlen csontbetegségének, amelynek következtében hamarosan egy élő szoborrá fog változni. Dr. LifeOrigoMinél többet stresszel a gyerek, annál biztosabb, hogy szívbeteg leszhttp://www.life.hu/drlife/20151030-minel-tobbet-stresszel-a-gyerek-annal-biztosabb-hogy-szivbeteg-lesz-veszelyesebb-mint-a-felnottkori.htmlA tartós, gyerekkorban induló és esetleg egészen felnőttkorig kitartó stressz növeli a szív- és érrendszeri, valamint az anyagcsere-betegségek felnőttkori kockázatát – ezt állapították meg brit tudósok több mint 6700 ember adatainak elemzése nyomán. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.