Minden második profi focistának rossz állapotban vannak a fogai

Forrás: AFP/Oli Scarff -
fogszuvasodás fogorvos focista fogak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A University College London kutatása elég szomorú tényre világított rá. Elkeserítő állapotok uralkodnak a Nagy-Britanniában focizó játékosok szájában.

A Premier League-ben játszó profi focisták fogai valamiért gyorsabban kezdenek szuvasodni bárki másnál - derült ki a University College London kutatásából. A helyzet a Machester Unitednél, a Southamptonnál, a Hull City-nél, a Swanseanél és a West Hamnél legrosszabb. Ez arra vezethető vissza, hogy a játékosok nagyon sokat fogyasztanak a rengeteg cukrot tartalmazó sportitalokból.

Chris Smalling, Manchester United Forrás: AFP/Oli Scarff

Tíz focistából négynek van lyukas foga, és több, mint a felüknél fogerózió is beindult. Ami a legszörnyűbb, hogy 80 százalékuk fogínybetegségben szenved.

„Ordítottam, sikítottam, mégsem találták a tényleges bajt” – Mit gondol az egészségügyről a magyar?http://www.life.hu/drlife/20151102-egeszsegugy-magyar-bizalmatlanok-vagyunk-inkabb-maganorvoshoz-jarunk.htmlSzenteste történt. Kint hideg volt, mialatt már egy egész napja szenvedtem a meleg szobában a felfázás miatt – legalábbis azt gondoltam az a baj. Aznap éjjel először a helyi ügyeleten, majd egy budapesti kórházban kötöttem ki, ugyanis a vesémmel volt a probléma. Hálás voltam az orvosoknak, akik azonnal és szakszerűen elláttak. Az orvosokról és az intézményekről megoszlik a magyarok véleménye, a páciensek összességében a magánrendelésekkel vannak megelégedve. Kíváncsiak voltunk a tapasztalatokra, így mi is gyűjtöttünk véleményeket a témában! Dr. LifeThinkstockA leghidegebb évszak már a nyakunkban van: előzd meg a velejáró betegségeket!http://www.life.hu/drlife/20151102-natha-influenza-telen-nagyobb-az-esely-rajuk-igy-vedekezz-ellenuk.htmlNátha és influenza: ha ezt a két szót halljuk, automatikusan a téli betegségekre gondolunk. Azonban a kora tavaszi időszakokban is előfordul, sőt egyesek annyira „szerencsések”, hogy állandóan ezektől szenvednek. Megoldás és gyógyír persze létezik! Dr. LifeThinkstockPapp Szabi: "Az orvos eltiltott az italozástól"http://www.life.hu/drlife/20151103-papp-szabit-a-supernem-frontemberet-eltiltotta-orvosa-az-italozastol-es-a-buliktol.htmlEgyetlen korty alkoholt sem iszik egy éve Papp Szabi, a Supernem frontembere. Dr. Life--Kiderült! Nyirokcsomórákja van a híres énekesnek, Karel Gottnakhttp://www.life.hu/drlife/20151103-karel-gottnak-a-cseh-enekesnek-nyirokcsomorakja-van-lemondta-tervezett-koncertjeit.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, kedden kórházba kellett szállítani a cseh zenészt. Mostanra nyirokcsomórákot állapítottak meg az orvosok Karel Gott világhírű énekesnél, akiről kiderült, néhány napja gyomorműtétnek vetette alá magát egy prágai kórházban. Dr. Life--Csak azért jelentkezett egyetemre, hogy a diákhitelből megműttesse melléthttp://www.life.hu/drlife/20151102-catherine-byrne-glamour-modell-a-diakhitelebol-fizette-plasztikai-mutetjeit.htmlCatherine Byrne csak azért jelentkezett egyetemre, hogy felvehesse a diákhitelt, amelyet az utolsó fillérig plasztikai műtétekre költött el. Dr. LifeOrigoEz lesz a Facebook-függő gyerekekbőlhttp://www.life.hu/drlife/20151031-ez-lesz-a-facebook-fuggo-gyerekekbol-egy-uj-kutatas-szerint.htmlÚgy látszik, nincs jó hatással a gyerekekre a túlzott Facebook és Twitter használat: ezek a fiatalok ugyanis kétszer nagyobb eséllyel néznek szembe különféle mentális problémákkal, mint kortársaik.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.