Te is stresszevő vagy? Most kiderül!

Forrás: Thinkstock -
idegesség gyomor szívderítő kutatás stressz evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindannyian tudjuk, hogy a gyakori testi-lelki stressz és a táplálkozási zavarok, illetve rossz tápláltsági állapot igen szoros összefüggésben állnak egymással. A stresszből fakadó túlevés vagy éppen nem-evés, a különböző emésztőrendszeri bántalmak, illetve a saját magunk elfogadásának hiányából eredő táplálkozási zavarok mind e közeli kapcsolatot bizonyítják.

A stressz kialakulása mögött bonyolult biokémiai folyamatok húzódnak, de leegyszerűsítve: akkor tapasztalhat stresszt, ha önmagán belül vagy környezetében olyan dolog történik, ami ellentétben áll korábbi állapotával. Erre számos példát sorolhatnánk fel, mint mikor a nyugodt hazafelé történő utazás közepette az autójába jönnek hátulról; mikor egy üzleti partner bejelenti, hogy meggondolta magát és mégsem akar együttműködni; vagy mikor egy párkapcsolati szakítás után valaki elveszíti önbizalmát és ez kihat élete minden területére.

Forrás: Thinkstock

A testi folyamatok okozta stressz közé tartozik például egy műtétet vagy egy hormonváltozással járó betegséget kísérő állapot is. Stressz esetén az emberek különböző taktikákat alkalmaznak, hogy kezeljék a stresszt kiváltó tényezőket és visszatérjenek kiegyensúlyozott testi-lelki állapotukhoz. A stresszre evés szempontjából is mindenki másképp reagál - hogy miként, az kiderül a Szívderítő.hu cikkéből!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.