Öt étel, amitől garantáltan ragyogni fog az arcbőröd

mogyoró bőr bogyós gyümölcsök arcbőr burgonya dió Ragyogás egészség túró étel mandula teljes kiőrlésű avokádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Arcbőrünket nemcsak drága krémekkel és sok vízzel, valamint alvással ápolhatjuk, hanem egészen hétköznapi, a konyhában is megtalálható ételek is hozzájárulhatnak üdeségéhez és tisztaságához. Íme, öt étel, amitől egyszerűen ragyogni fog a bőröd!

Túró

Rengeteg kálciumot és fehérjét tartalmaz, valamint E-vitaminban és szelénben is gazdag - utóbbi kettőnek erős antioxidáns hatása van. Egyes kutatások pedig még arra is rámutatták, hogy a rákos megbetegedések megelőzésében is segíthet.

Forrás: Thinkstock

Magvak

Régóta él a hiedelem, hogy az olajos magvak elősegítik a pattanások kialakulását - mindez viszont csak abban az esetben igaz, ha sózott, ízesített változatot választasz belőlük. Natúr formájában a dió, a pisztácia, a mogyoró vagy a mandula rengeteg egészséges tápanyagot tartalmaz. Segít a folyadékháztartás kiegyensúlyozásában, a nedvességtartalom megőrzésében és ilyen formában hozzájárul a duzzanatok megelőzéséhez.

Avokádó

Ahogyan arról egykorábbi cikkünkben beszámoltunk: a zsírokban gazdag gyümölcs segít megelőzni a bőr kiszáradását. Az omega-9 zsírsavnak köszönhetően a bőr általános tónusát és textúráját is javítja. Mézzel kikeverve arcpakolásként is kitűnő.

Forrás: Thinkstock

Áfonya

A bogyós gyümölcsöknek, így az áfonyának nagyon sok pozitív hatása van nemcsak a bőrünkre, hanem az egész szervezetünkre. C-vitaminban gazdag, ami elengedhetetlen a kollagén rostok termelődéséhez - többek közt ez az anyag felel a bőr feszességének megőrzéséért.

Burgonya

Nékülözhetetlen nyomelemeket - így rezet és folsavat - tartalmaz. Ami azonban a bőrre gyakorolja jótékony hatását, az a benne található C-vitamin és cink, melyek segítik az elasztin termelését. A bő olajban sütött változatot azonban hanyagold! Az többet árt, mint használ.

Szívrohamot kapott, mert védekezett http://www.life.hu/drlife/20151113-fogamzasgatlot-szedett-a-lany-es-szivrohamot-kapott-de-tultelte.html23 évesen kapott szívrohamot az angliai Guildfordban élő Sarah Brison, akinek minden bizonnyal az általa szedett fogamzásgátló tabletta okozta majdnem a halálát! Dr. Life--Kiengedhetik Szacsvay László feleségét a kórházbólhttp://www.life.hu/drlife/20151114-szacsvay-laszlo-a-nemzet-szinesze-feleseget-kiengedhetik-a-korhazbol.htmlAhogyan arról korábban a Life.hu is beszámolt: a Nemzet Színészének felesége mág augusztusban zuhant ki a lakásuk ablakából. Lapinformációk szerint most kiengedhetik a kórházból. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoMár az orvosok is figyelmeztették: nem hízhat többet a terhes Kim Kardashianhttp://www.life.hu/drlife/20151112-kim-kardashian-terhes-valosagshow-sztart-orvosai-figyelmeztettek-hogy-ne-hizzon-tobbet.htmlA valóságshow-sztár eddig közel 25 kilót szedett fel második terhessége alatt, ezért orvosa megálljt parancsolt hízásának. Dr. Life--Papadimitriu Athi­na lábába egy óriási fém kerülthttp://www.life.hu/drlife/20151111-papadimitriu-athi-na-laba-teljesen-meggyogyult-ujra-nyeregbe-ulhet-a-szineszno.htmlA színésznő hat héttel ezelőtt szenvedett nyílt lábszártörést a Nemzeti Vágtán. Ma már teljesen felépült, sőt, újra nyeregbe is pattanhat. Dr. Life--Fáj a gyomrod? Ez lehet a lelki háttere!http://www.life.hu/drlife/20151110-ezert-faj-a-gyomrod-lelki-hatterek-megoldasok.htmlFolyamatos rohanás, nincs időd ebédelni, leülni egy percre, csak rohansz és stresszelsz? A nem megrágott falatokon kívül a feszített tempó is az egészséged kárára mehet – főleg a gyomrodéra! Dr. Life--Erősítsd az immunrendszered! - Természetes vitaminforrások télen ishttp://www.life.hu/drlife/20151111-telen-termeszetes-vitaminforrasokkal-erositsd-az-immunrendszeredet-deli-gyumolcsokkel-olajos.htmlSzinte nincs is olyan anyagcsere-folyamatod, amelyben ne vennének részt a vitaminok. Ezek pótlása télen talán még sokkal fontosabb, mint tavasszal és nyáron, ugyanis jóval kevesebb friss zöldséghez, gyümölcshöz jutsz hozzá, és napfény is alig ér. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.