4 étel, amit nem érdemes elalvás előtt enned

Forrás: Thinkstock -
Vacsora paradicsom csoki étel koffein evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyos ételek nagyon jót tesznek a testünknek, de ha alvásra kerülne a sor, kimondottan rosszul hatnak ránk. Ha kipihenten akarsz másnap ébredni, akkor ezt a négy dolgot semmiképp se elalvás előtt edd.

1. Keresztes virágú zöldségek

Ezek a zöldségek (mint például a brokkoli és a karfiol) olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek nem csak a test méregtelenítésében segítenek, de a rák megelőzésében is. Azonban a bennük található aminosavak az alvást gátolják azáltal, hogy a szervezet szerotonin termelődését felpörgetik.

Forrás: Thinkstock

2. Paradicsomszósz

Kutatások kimutatták, hogy a C-vitamin és antioxidáns tartalmú paradicsomszósz csökkenti a rák és a szívbetegségek kockázatát. Azonban savassága miatt gyomorégést és emésztési nehézségeket okozhat éjjel, ami szintén nehezítheti az alvásodat. Három órával elalvás előtt nem érdemes fogyasztani.

3. Étcsoki

Örülhetnek a csoki kedvelők! Több tanulmány is kimutatta, hogy az étcsoki antioxidánsai kifejezetten hasznosak a szervezet számára, azonban nem mindegy mennyit fogyasztasz belőle. Azonban ha vacsora utáni desszertként szerepel az étlapon, könnyen keresztbe húzhatja az édes álmokat a benne lévő koffein és a tirozin nevű aminosav miatt.

Forrás: Thinkstock

4. A vörös húsok

Azon kívül, hogy a vörös húsoknak magas a fehérjetartalma, nagyon megterhelhetik a gyomrot emésztés szempontjából. Tehát ha steak-et eszel vacsorára, a testednek nagy feladatot adsz emésztés szempontjából. A hozzáértők a magas fehérjetartalmú étrendet is összefüggésbe hozták az alvási apnoe-val.

5 zsírban gazdag étel, ami valójában nagyon egészségeshttp://www.life.hu/ez-zsir/20151127-5-zsirban-gazdag-etel-ami-nagyon-egeszseges.htmlNem minden rossz, ami zsírnak látszik: különbséget kell tennünk „jó" és „rossz" zsírok között, vagyis a telítetlen és a telített zsírok között. Zsírra ugyanis szükségünk van – egyedül az a nem mindegy, melyiket választjuk. Ez Zsír!ThinkstockÍme a 4 leggusztustalanabb dolog, amit valaha ételekben találtakhttp://www.life.hu/news/20151126-a-leggusztustalanabb-dolgok-amiket-valaha-etelekben-talaltak.htmlGondatlanság és figyelmetlenség – legtöbb esetben ezek lehetnek az okai annak, hogy olyan bizarr dolgok kerülnek bele azokba a finomságokba, amelyekért egyébként odáig vagyunk. Összegyűjtöttünk 4 nagyon gusztustalan, ám valóban megtörtént esetet. News--10 „szuperétel", amivel feldobhatod az étrendedethttp://www.life.hu/ez-zsir/20151113-tiz-szuperetel-amivel-feldobhatjuk-etrendunket.htmlTe hiszel a szuperételekben? Manapság egyre nagyobb divat néhány dolgot szuperélelmiszernek kikiáltani, ám azt nem árt tudni, hogy ezek nem fognak csodát tenni. Fogyaszd őket bátran, de figyelj a kiegyensúlyozott táplálkozásra - íme a most legdivatosabb 10 szuperétel. Ez Zsír!--Harcolj zsíros ételekkel a másnaposság ellen!http://www.life.hu/ez-zsir/20151113-zsiros-etelekkel-meg-lehet-elozni-a-masnapossagot.htmlAz ivászat előtt elfogyasztott zsiradékban sült finomságok – például egy tipikus angol reggeli vacsorára – gátolják az alkohol gyors felszívódását, így elősegítik a kellemetlen tünetek megelőzését.Ez Zsír!--Fúj! Így kell nagyon elbénázni a halloween ételeket - Fotók!http://www.life.hu/otthon/20151031-elbenazott-halloweeni-etelfotok.htmlKivel ne fordult volna még elő, hogy nagyon elrontott egy internetről lelesett receptet? Bizony nem mindig sikerül rekonstruálni a fotókon látott csodás ételeket. Otthon--Öt étel, amitől garantáltan ragyogni fog az arcbőrödhttp://www.life.hu/drlife/20151114-ot-etel-amitol-ragyogni-fog-az-arcborod.htmlArcbőrünket nemcsak drága krémekkel és sok vízzel, valamint alvással ápolhatjuk, hanem egészen hétköznapi, a konyhában is megtalálható ételek is hozzájárulhatnak üdeségéhez és tisztaságához. Íme, öt étel, amitől egyszerűen ragyogni fog a bőröd! Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.