4 étel, amit nem érdemes elalvás előtt enned

Forrás: Thinkstock -
Vacsora paradicsom csoki étel koffein evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyos ételek nagyon jót tesznek a testünknek, de ha alvásra kerülne a sor, kimondottan rosszul hatnak ránk. Ha kipihenten akarsz másnap ébredni, akkor ezt a négy dolgot semmiképp se elalvás előtt edd.

1. Keresztes virágú zöldségek

Ezek a zöldségek (mint például a brokkoli és a karfiol) olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek nem csak a test méregtelenítésében segítenek, de a rák megelőzésében is. Azonban a bennük található aminosavak az alvást gátolják azáltal, hogy a szervezet szerotonin termelődését felpörgetik.

Forrás: Thinkstock

2. Paradicsomszósz

Kutatások kimutatták, hogy a C-vitamin és antioxidáns tartalmú paradicsomszósz csökkenti a rák és a szívbetegségek kockázatát. Azonban savassága miatt gyomorégést és emésztési nehézségeket okozhat éjjel, ami szintén nehezítheti az alvásodat. Három órával elalvás előtt nem érdemes fogyasztani.

3. Étcsoki

Örülhetnek a csoki kedvelők! Több tanulmány is kimutatta, hogy az étcsoki antioxidánsai kifejezetten hasznosak a szervezet számára, azonban nem mindegy mennyit fogyasztasz belőle. Azonban ha vacsora utáni desszertként szerepel az étlapon, könnyen keresztbe húzhatja az édes álmokat a benne lévő koffein és a tirozin nevű aminosav miatt.

Forrás: Thinkstock

4. A vörös húsok

Azon kívül, hogy a vörös húsoknak magas a fehérjetartalma, nagyon megterhelhetik a gyomrot emésztés szempontjából. Tehát ha steak-et eszel vacsorára, a testednek nagy feladatot adsz emésztés szempontjából. A hozzáértők a magas fehérjetartalmú étrendet is összefüggésbe hozták az alvási apnoe-val.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.