„Ez már nem az idős nők betegsége” – Túlélte a rákot, mert kezelései mellett étrendet váltott!

Fotó: Hajdrák Tímea -
betegség csapvíz cukor rákkeltő anyagok rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Berg Éva harmincnyolc évesen vette észre a betegségre utaló első jeleket. Amikor kiderült, hogy mellrákos, nem csupán lelki öntuningolásba, de azonnal drasztikus életmódváltásba kezdett: nemcsak a cukrot és bizonyos ételeket, de még a csapvizet is megvonta magától. 

„Amíg az egészségügyben dolgoztam, láttam, hogy az életkor sosem mentség, mindig figyelnünk kell magunkat és a szervezetünkben történő változásokat. Banális tünetekkel kezdődött az egész: elkezdett fájni a kezem és az ízületeim, pattanások jelentek meg az államon és a hátamon, ami nem volt rám jellemező, mivel 13 éve kozmetikusként is dolgoztam.” Emellett vérzési zavarai voltak, valamint szemszárazsága is kialakult, ezért műkönnyet kellett használnia – ekkor már sejtette, hogy valami nagy baj lehet. Éva évente járt szűrővizsgálatra és rendszeresen végzett önvizsgálatot, amikor elment a saját orvosához, az nem észlelte a nő daganatát.

abban a pillanatban tudtam, hogy daganatos vagyok!

A szíve mélyén tudta, hogy baj van, ám reménykedett a legjobbakban, azonnal elment mellultrahangra egy privát rendelőbe, ahol a doktornő kezeskedett azért, hogy jóindulatú a nő – akkor már ultrahangon is kimutatott – csomója. „A doktornő lebeszélt arról, hogy elmenjek mammográfiára, azt mondta, hogy még nem vagyok negyvenéves, ezért nem is indokolt. Azóta már tudom, hogy nem az életkortól függ ez a vizsgálat. Ha valakinek érintettsége van a családjában, annak 35 éves kortól javasolják. Ez már nem az idős nők betegsége, mint régen.” A doktornő nyugtatása ellenére Éva egy másik privát rendelésen megszúratta a hónalját, majd egy nap múlva közölték vele, hogy ráksejteket találtak a szervezetében, ezért azonnali daganatkutatásra van szüksége. „Két órán keresztül csak sírtam, de eldöntöttem, hogy felveszem a kesztyűt, és nem fogom hagyni magam, hozzá fogok járulni a gyógyulásomhoz.”

Fotó: Hajdrák Tímea

A gyökeres változások a táplálkozásban kezdődtek

Onnantól fogva alapos kutatásba kezdett az interneten, hiszen betegsége ellenére az orvosok azt mondták, bármit ugyanúgy ehet, mint azelőtt, pedig számára nyilvánvaló volt ennek az ellenkezője. Az internetes információkon kívül a pozitív jövőképének elképzeléséről szóló önterápiái is segítették Évát. A hölgy három szakmája közül az egyik szerint aerobicoktató, emiatt mindig tudatosan és egészségesen próbált táplálkozni. „Ha valaki diétásan és cukormentesen táplálkozik, az még nem jelenti azt, hogy teljesen egészséges. Komoly problémákat okozhat, ha a hormonszerű anyagokat nem iktatjuk ki, nekem ez volt az első lépésem. Ezek közé tartoznak a növényi adalékok, a lenmag, a szezámmag, a zab és a gránátalma is, amelyek tele vannak fitoösztrogénnel. Sok diétás oldalon sejtfiatalító és daganatmegelőző hatásuk miatt szerepelnek, ami igaz is, kivéve a hormonérzékeny daganatok esetében. Aki ezeket fogyasztja, nemcsak a sejtjeit fiatalítja, de a rákos daganatokat is táplálhatja vele.”

Még egy, szinte mindenben megtalálható összetevőt is teljes mértékben kiiktatott az étrendjéből:

„A cukor negatív hatásai mindenféle daganatnál érvényesek,

hiszen a vércukorszint megemelkedése ma már bizonyítottan egyenes összefüggésben áll azok fejlődésével.

Fotó Hajdrák Tímea

Ha vigyázni akarunk magunkra, a cukortartalom mellett az ételek (lehetőleg alacsony) glikémiás indexét kell figyelnünk.” Jogosan merül fel a kérdés, hogy a kiiktatott ételeket vajon mivel pótolta: „A kenyérféleségek helyett kukoricatallért, puffasztott rizst ettem, valamint hajdinás kenyeret, illetve tönkölyből készült dolgokat. Rengeteg halat és zöldséget (főleg hagymát) fogyasztottam, a fehér rizst és a krumplit mint köretet elfelejtettem, helyettük köles és barna rizs került a tányéromra. A tejtermékekből is elsősorban a laktózmenteseket és a kókuszkészítményeket fogyasztottam.”

A csapvíz mint a legfőbb hormonbeviteli forrásunk...

Éva a hormonszerű dolgok kiiktatásán és az étrendje átalakításán kívül egy drasztikus lépésre is rászánta magát: nem ivott többé csapvizet. „A legtöbb hormon, amire senki nem gondol, az a csapvízben van! Felnőtt egy-két generáció úgy, hogy a nők már szedtek fogamzásgátlót, és ő vizeletük bekerült a csatornarendszerbe. Igaz, hogy a csapvízből a kórokozókat és a szennyeződéseket ki lehet szűrni, de a nehézfémeket és a hormonokat nem. A hormon benne van a csapvízben ezeknek a nőknek a vizeletéből.

Fotó: Hajdrák Tímea

Annyira szélsőségesen megvontam magamtól, hogy azóta fogat mosni és főzni sem szoktam csapvízzel.”

Az alapjáraton hízékony Éva új, minőségi étrendjének köszönhetően nagyon sokat fogyott, kemoterápiái során az összes eredménye jó lett, és emellett ugyanúgy energikusan látta el a mindennapi dolgait. Jelenleg azt tanulja, hogy az immunrendszerében megbízzon annyira, hogy ha egy vendéglátóhelyen kávét iszik, ne egyből a hormonos vízre koncentráljon, hiszen a szervezete képes őt megvédeni tőlük. Két évvel a történtek és a mellrekonstrukciója után jelenleg még az egészségügyben dolgozik, és lelkes önkéntese a Mellrákinfó Egyesületnek, ahol sorstársain segít, ahogy csak tud.

Fotó: Hajdrák Tímea

A Nagy kalóriahazugság című könyvében Schobert Norbert is kitért a témára. Leírása alapján egyre több orvos tudja, ám mégsem említik a nyilvánosság előtt azt, hogy a rák kezelése a glükóz (szőlőcukor) megvonásával megoldható lehetne. „A Utah állambeli Huntsman Rákintézet kutatói lassan 100 éve rájöttek arra, hogy a cukor táplálja a rákos sejteket. A cukorfélék túlzott fogyasztása – amerikai tudósok szerint – közvetlenül rákhoz vezethet, mert a szervezetben gyulladásos folyamatokat indíthat be egyéntől és alkattól függően" – írja könyvében.

Ők is csak emberek: 2015 legmegdöbbentőbb sztárbetegségeihttp://www.life.hu/drlife/20151201-ashley-olsen-selena-gomez-charlie-sheen-kuzdelmei-a-betegsegukkel.htmlA csillogás és a pompa mögött ők is összeomlanak olykor. Életük színpadán a betegségekkel kell megvívniuk, és közben már csak presztízsből sem szabad mások előtt összetörniük. A Life.hu összegyűjtött öt sztárt, akiknek a betegsége az idén bombaként robbant a köztudatban. Dr. LifeAFPTudunk ezt-azt az állapotunkról, csak nem egy helyen tároljuk – Ebben segít az új applikáció!http://www.life.hu/drlife/20151126-menta-applikacio-megjelent-video-keszult-arrol-ki-hol-tarolja-az-adatait.htmlEgyesek fejből tudják a vércsoportukat és a háziorvosuk elérhetőségeit - ám összességét tekintve ők vannak kevesebben. A MeNTA alkalmazás mostantól mindenki életét megkönnyíti, hiszen a mobilodon, egy helyen található meg az összes információ rólad. Dr. Life--A nő, akinek ötször volt hüvelyrákja – „Úgy éreztem, mintha lemészároltak volna odalenn” (+18)http://www.life.hu/drlife/20150930-eltavolitottak-a-nemiszervet-es-nyolcszor-ujult-ki-a-rakja-az-angol-nonek.htmlRita Huntert egy brutális betegség fosztotta meg nőiességétől és az érzéki örömöktől: hüvelyrákja lett – ötször is –, amiért az orvosoknak idővel el kell távolítaniuk a nő egész szeméremtestét. Nem mindennapi történetét a nyilvánosság elé tárta. Dr. LifeOrigoEgy mellrákos nő históriája: „Még fél mellel is szeretett és szeretkezett velem”http://www.life.hu/drlife/20150924-egy-mellrakos-no-historiaja-meg-fel-mellel-is-szeretett-engem.htmlHalom Borbála dolgos édesanya volt, aki mindig vagányan vette az élet buktatóit, de egy novemberi napon teljesesen átfordult az élete: mellrákot diagnosztizáltak nála. Az első felocsúdása után még maga sem tudta, hogyan fog folytatódni az élete. Ez az ő története. Dr. LifeOrigoRákóczi Ferinek csak az egyik szeme működikhttp://www.life.hu/drlife/20150723-rakoczi-feri-latas-szem-latasserult.htmlRákóczi Ferit valószínűleg már meg sem ismernénk a szemüvege nélkül. Most kiderült, hogy nem csupán azért hord szemüveget, mert az orráig sem lát nélküle.Dr. Life--Szűréssel a mellrák ellenhttp://www.life.hu/drlife/20151009-mellrakszures-fontossagat-nem-lehet-elegge-hangsulyozni-figyeljunk-magunkra.htmlAz emlőrák az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a nők körében, de időben felfedezve jól gyógyítható. Ahhoz, hogy egészségünket megőrizzük, fontos az emlőszűrés, és az, hogy figyeljünk oda önmagunkra.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.