George Washington karácsony Clinton napidoktor egészség étel Nixon elnök evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahány ház (és elnök), annyi szokás. Igencsak terülj, terülj asztalkám fogadta azokat, akik a cikkben említett amerikai elnökök valamelyikéhez kaptak meghívást ebédre vagy vacsorára.

A karácsonyi ünnepi asztalra az Egyesült Államokban nincs “általános” fogás, nem úgy például, mint hálaadáskor, amikor szinte minden családnál áfonyás pulykát és sütőtökből készült süteményt fogyasztanak. Az amerikaiak egymástól lesik el a jóféle étkek receptjeit, s ilyenkor szóba kerül az is, mit esznek a hírességek, például a híres politikusok.

Forrás: Thinkstock

George Washington (az Egyesült Államok első elnöke) óriási házában a Washington melletti Mount Vernonban annak idején óriási karácsonyi eszemiszomokat tartottak. Hagymaleves, homár, párolt hering, sült malac, dióval töltött pulyka, retekszósszal megöntözött főtt marhahús, mandulás sült zeller… és még ezek mellett is sok minden került egyszerre (!) az ünnepi asztalra. Ebédre és vacsorára egyaránt.

Ezzel szemben mi volt a menü egykor Rooseveltéknél és idén Nixonéknál, valamint Clintonéknál? Kiderül a Napidoktor.hu cikkéből!

150 darab karácsonyi ajándékot kapott férjétől Kim Kardashianhttp://www.life.hu/sztarok/20151229-kim-kardashian-valosagshow-sztar-150-darab-ajandekot-kapott-karacsonyra-ferjetol-kanye-westtol.htmlNem aprózta el a feleségének szánt meglepetéseket Kanye West: a rapper személyi asszisztense segítségével szerezte be azt a 150 darab ajándékot, amely egytől egyig a feleségére várt a fenyőfa alatt. TV + Sztárok--Tragédia! Karácsony előtt lőtte arcon saját lányát egy férfi http://www.life.hu/news/20151229-arcon-lotte-a-sajat-lanyat-mert-azt-hitte-nincs-toltve-a-fegyver-a-tini-meghalt.htmlAz apa éppen a fegyvereit tisztogatta, amikor az egyik véletlenül elsült. A 17 éves Kaitlyn olyan súlyos sérüléseket szerzett, hogy már nem tudtak rajta segíteni. News--Schobert Norbiék végigsírták a karácsonythttp://www.life.hu/csalad/20151228-schobert-lara-kedvenc-lova-tuleli-a-labtorest.htmlRubint Réka karácsonykor posztolta Facebook-oldalára, hogy borzalmas hírt kaptak kislánya, Lara lováról. CsaládOrigoÍgy búcsúznak a karácsonytól Floridában Gombos Edináékhttp://www.life.hu/sztarok/20151227-igy-bucsuznak-a-karacsonytol-floridaban-gombos-edinaek.htmlAz utóbbi időben ismét gyakrabban mutatja meg családját az immár Floridában élő Gombos Edina. Ennek persze a műsorvezető követői nagyon örülnek, ugyanis jó rájuk nézni. TV + SztárokOrigoÖniróniából jeles - Így kívánt boldog karácsonyt a Miss Universe műsorvezetője http://www.life.hu/sztarok/20151227-igy-kivant-boldog-karacsonyt-a-miss-universe-bakizo-musorvezetoje.htmlKiváló humorérzékről tett tanúbizonyságot Steve Harvey, akit az utóbbi napokban azért emlegettünk a legtöbbet, mert összekeverte a Miss Universe győztesét az egyik udvarhölgyével.TV + Sztárok--Drámai pillanatokat élt át karácsonykor a Schobert családhttp://www.life.hu/sztarok/20151226-dramai-pillanatokat-elt-at-karacsonykor-a-schobert-csalad.htmlRubint Réka és Schobert Norbi kislánya, Lara nagyon szomorú híreket kapott karácsonykor imádott lováról.TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.