Megtalálták az AIDS ellenszerét!

Forrás: Thinkstock -
ellenszer orvos Izrael AIDS HIV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Izraeli orvosok azt állítják, teljesen el tudják tüntetni az AIDS vírust az emberi szervezetből.

A jeruzsálemi Héber Egyetem két tudósa az AIDS vírust az emberi szervezetből kiirtó gyógyszert ígér, amelynek hamarosan megkezdődnek klinikai tesztjei.

Forrás: Thinkstock

Három hónapon belül indulnak a klinikai kísérletek, amelyek remélhetőleg igazolják az emberi sejttenyészetekben már sikerrel vizsgázott gyógyszer eredményességét - értesült a Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja hétfőn – írja az MTI.

Ábrahám Lojter és Aszaf Fridler professzorok módszere szakít az AIDS-et okozó vírusok számát minimálisra leszorító "koktélok" módszerével, mert a vírus kiirtását, és így a teljes gyógyulást ígéri a betegeknek. Az új megközelítés a vírus DNS-ét sok példányban viszi át a hordozó sejtbe, és ezzel aktivizálja a sejtek önpusztító mechanizmusát. A kutatók olyan peptideket fejlesztettek ki, amelyek stimulálják ezt a folyamatot. A kikísérletezett peptidek más létező gyógyszerekkel kombinálva ígéretes eredményeket mutattak a HIV-vírussal megfertőzött sejttenyészetekben: kéthetes kezelés után nem lehetett fertőzött sejteket találni, amiből arra következtettek, hogy nem csak a fertőzés szűnt meg, hanem a fertőzött sejtek is elpusztultak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.