"Nem készülök a halálra" - Puszit küld a rákkal küzdő Galkó Balázs

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
Galkó Balázs rák gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Galkó Balázs korábban a közösségi oldalán tudatta ismerőseivel, hogy önként vonult be az Országos Onkológiai Intézetbe. Január elején bizakodó szavakat küldött a érte aggódóknak, most pedig ismét üzent.

A 66 esztendős Galkó Balázs a sugárkezelésnek köszönhetően már újra képes beszélni, és sokkal jobban érzi magát - írja a Blikk.

Galkó Balázs Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Nyelvgyökrákkal kezelnek. Korábban sem tiltottak el az orvosaim a beszédtől, csak nem voltam rá képes a fájdalomtól - kezdte a színművész, aki biztos benne, hogy ő az erősebb, és legyőzi a sokszor halálosnak mondott betegséget.

"Fájt a torkom, köhögtem, és néha berekedtem, ezért öblögettem mindenféle szerekkel. Próbáltam otthon kikezelni, mint mások az egyszerűnek vélt torokgyulladást, mert lázam nem volt. Amikor nem múlt el, felkerestem a kistarcsai kórházban Jakab György doktor urat, aki belenézett a torkomba, majd megkért, hogy menjek be a szobájába. „Ekkora a sz...r?", kérdeztem, mert ebből rögtön tudtam, mi van - magyarázta el súlyos daganatos betegségének diagnosztizálását a lapnak.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Otthon karácsonyoztam. Túlzás lenne azt állítani, hogy jó kedvünk lett volna, de az ünnepet a gyerekeimmel akartam tölteni. Közösségi oldalamon akkor tudattam a betegségemet, amikor befeküdtem a kórházba, mert nagy fájdalmaim lettek a sugárkezelés miatt. Azért jöttem be, mert nem tudtam már se enni, se inni. Nem a daganat fájt maga, hanem a sugarazás miatt a szám, a nyelés, meg minden.

A dolog nem egyszerű, nem fekete vagy fehér, de bízom a teljes gyógyulásban. Hogy szükség lesz-e később műtétre, nem tudom, nem értek hozzá. Darabos ételt még mindig nem tudok enni, nyelni is nehéz, de inni már képes vagyok. A sugárkezelésnek vége, ez biztos most. Egy nagy puszit küldök azoknak, akik jó hírt várnak rólam. Jól vagyok, nem készülök a halálra!" – üzente a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével és Radnóti Miklós antirasszista díjjal kitüntetett színművész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.