Szívbetegek leszünk a cukrozott üdítőktől?

Forrás: Thinkstock -
szívderítő férfi szív-és érrendszer egészségtelen életmód üdítő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb tanulmány talált összefüggést a cukrozott üdítőitalok és a rossz szív- és érrendszeri kilátások között. 

A friss svéd tanulmány szerint azok a férfiak, akik napi rendszerességgel isznak cukrozott üdítőitalokat a szívelégtelenség fokozott kockázatának teszik ki magukat. A kutatásban részt vevő 42 000 középkorú vagy idősebb férfi vizsgálata után kiderült, hogy azoknak a körében, akik rendszeresen legalább két pohár cukrozott üdítőitalt ittak naponta, 23 százalékkal nagyobb valószínűséggel alakult ki szívelégtelenség a 11 éves nyomon követési időszak alatt azokhoz képest, akik egyáltalán nem fogyasztottak ilyen italokat.

Forrás: Thinkstock

Dr. Iffat Rahman (Karolinska Institutet, Stockholm) és munkatársai leírták, hogy bár több, még szélesebb körű kutatásra lenne most szükség, de ezek az eredmények is segíthetik a szívelégtelenséget megelőző stratégiákat, például a diétás ajánlások is jobbak lehetnek.

A kutatás pontos részletei és a témát érintő további érdekességek a Szívderítő.hu oldalán olvashatók.

Megdöbbentő! 6 szívrohama volt David Bowie-nak halála előtthttp://www.life.hu/drlife/20160112-david-bowie-poplegenda-hat-szivrohamot-elt-tul.htmlA napokban elhunyt legendás énekes nem csupán rákkal, hanem súlyos szívproblémákkal is küzdött. Dr. LifeOrigoSzívprobléma végzett a legendás jazzénekesnővel, Natalie Cole-lalhttp://www.life.hu/drlife/20160108-natalie-cole-jazzenekesno-szivproblema-kovetkezteben-hunyt-el.htmlA Grammy-díjas előadóművész családja elárulta: a napokban elhunyt Natalie Cole szívelégtelenséggel küzdött. Dr. LifePataky Attilának szívgyógyszert kell szedniehttp://www.life.hu/drlife/20160102-pataky-attilanak-szivgyogyszert-kell-szednie.htmlSúlyos állapotban került kórházba karácsonykor Pataky Attila. Az énekes már jobban van, otthon lábadozik. Rengeteg vért vesztett, ezért a szívével is problémák adódtak.Dr. LifeOrigoMi a közös az alvásban és a szívbetegségben? Ez a gén!http://www.life.hu/drlife/20151211-kutatok-megallapitottak-hogy-ugyanaz-a-gen-felelhet-az-alvasert-es-a-szivrohamert.htmlA Stanford University School of Medicine kutatói azonosítottak egy olyan gént, amelyik ha jól működik, csökkenti a szívbetegség kialakulásának valószínűségét, elősegíti a kezelés eredményességét, és így kiemelt célpontja lehet az új gyógyszerek fejlesztésének. Dr. Life--Szívszorító! Salma Hayek kislánya rákos kortársának adományozza a hajáthttp://www.life.hu/drlife/20151130-salma-hayek-kislanya-valntina-rakos-kortarsanak-adomanyozza-a-hajat.htmlA színésznő legújabb Instagram-fotóján nagyon megdöbbentünk: kislánya hajáról töltött fel egy képet, amihez megható sorokat írt.Dr. Life--Szívbetegséggel küzd Ellie Gouldinghttp://www.life.hu/drlife/20151006-ellie-goulding-szivbetegseggel-kuzd-de-nem-veszi-komolyan-az-into-jeleket.htmlA gyönyörű szőke énekesnő nem veszi komolyan az orvosai utasításait, és továbbra is pörgős hétköznapokat él, bár többek szerint már az életével játszik. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.