Gyógyíthatatlan betegségéről vallott a Maffiozók sztárja, Jamie-Lynn Sigler

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alison Buck -
betegség Jamie-Lynn Sigler szklerózis multiplex
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Maffiozók sztárja, Jamie-Lynn Sigler a People magazinnak adott interjúban vállalta fel a nyilvánosság előtt gyógyíthatatlan betegségét, amit 15 éve diagnosztizáltak nála.

A színésznő mindössze 20 éves volt, amikor szembesülnie kellett azzal: gyógyíthatatlan betegségben szenved. Most azért vállalta fel az egész világ előtt, hogy megváltoztassa az emberekben kialakult képet a szklerózis multiplexről.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alison Buck

A színésznő kollégái előtt is sokáig titkolta a betegségét: "Néha szükségem lett volna öt-tíz perc pihenőre, feltöltődésre, de nem akartam kérni, nehogy elkezdjenek gyanakodni" – mondta.

Mi az a szklerózis multiplex?

A szklerózis multiplex rendkívül alattomos, krónikus, a központi idegrendszer fehérállományára ható gyulladásos betegség. A gyulladás következtében az idegsejtek és az idegsejteket körülvevő, úgynevezett mielin károsodik. Jellemzően fiatal életkorban, a kamaszkor végén, vagy nagyon fiatal felnőttkorban alakul ki, és az esetek ötven százalékában vissza nem fordítható szövetkárosodás jön létre, amely súlyos következményekkel jár. Mozgáskoordinációs problémák miatt a beteg tolószékbe kényszerül vagy ágyhoz köti a betegség.

Fogadj meg 5 tippet és úgy alszol majd, mint a bunda!http://www.life.hu/drlife/20160120-tippek-amiktol-jobban-es-jobbat-fogsz-aludni-kipihentebb-leszel-masnap.htmlLegfőbb érdekünk, hogy minőségi legyen az alvásunk, hiszen ez nagyban befolyásolja életminőségünket. Íme, 5 tipp, hogy könnyebben aludj el és kipihentebben ébredj! Dr. Life--Infarktust és tüdőgyulladást élt túl Psota Irénhttp://www.life.hu/drlife/20160121-psota-irent-combnyaktoressel-szallitottak-korhazba.htmlEgy infarktust és egy tüdőgyulladást is átvészelt a kórházban Psota Irén. A Nemzet Színésze hetek óta kórházban van, de csak annyit lehetett tudni, hogy valamilyen törés miatt kellett befeküdnie. Dr. Life--Baleset érte Csűrös Karoláthttp://www.life.hu/drlife/20160120-baleset-erte-csuros-karolat-a-madach-szinhaz-posztolta.htmlA színésznő balesetéről a Madách Színház Facebook-oldalán lehet olvasni. Dr. LifeOrigoElhagyhatta a kórházat az első magyarországi tüdőátültetésen átesett férfihttp://www.life.hu/drlife/20160120-elhagyhatta-a-korhazat-az-elso-magyarorszagi-tudoatultetesen-atesett-ferfi.htmlElhagyhatta az Országos Onkológiai Intézetet (OOI) az a férfi, akin először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon. Dr. Life--Így teltek Céline Dion elhunyt férjének utolsó napjaihttp://www.life.hu/drlife/20160120-celine-dion-elhunyt-ferje-rene-angelil-utolso-napjai-igy-teltek.htmlAz énekesnő egyik közeli forrása szerint Céline Dion és 3 gyermekük is otthon volt akkor, amikor René Angélil meghalt. Dr. LifeAFPImplantátum és szoptatás – Megfér egymással a két dolog?http://www.life.hu/drlife/20160119-implantatummal-is-lehet-babat-vallalni-es-szoptatni-plasztikai-sebeszt-kerdeztunk.htmlA babavárás fontos és rendhagyó dolog egy nő életében; sokszor az örömmel párhuzamosan ott munkálkodik a hiúságból fakadó gondolat: a terhességi előtt szépségét nem akarja elveszíteni az illető. Ha egy nő mellimplantátumra vágyik, az kizáró ok terhesség esetén, befolyásolja-e a szoptatást, netán káros hatással van a gyermekre? Szakértőt kérdeztünk a témában! Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.