7 megdöbbentő történet az abortuszról világhírű színésznőktől

színésznő Elizabeth Banks Retta történet Bellamy Young szervezet abortusz Amy Brenneman Mercedes Mason Dascha Polanco
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
7 történet 7 neves színésznő előadásában: figyelemfelkeltő kampányt készített egy New York-i szervezet, amelyik a nők reprodukciós jogaiért küzd.

Számtalan oka van annak, hogy egy nő úgy dönt, véget vet a terhességének - ezzel a mondattal kezdődik az a videó, amelyet a New York-i Center For Reproductive Rights nevű szervezet készített Draw The Line címet viselő kampányukhoz.

Epilepsziás vagyok, és egy meg nem tervezett terhesség a munkámat és az egészségemet is veszélybe sodorta volna.

A felvételen 7 színésznő, köztük Elizabeth Banks, Amy Brenneman, Mercedes Mason, Mary McCormack, Dascha Polanco, Retta és Bellamy Young adnak elő egy-egy történetet, amelyek, mint később kiderül, nem a sajátuké, hanem más hétköznapi, abortuszon átesett nőké.

Tudtam, hogy mindenképp el fogom veszteni a babámat, és semmit sem tehettünk volna, hogy megelőzzük ezt.

A nemzetközi szervezet az amerikai Legfelsőbb Bírósághoz fordult, és arra kérte, vizsgálják felül Texas állam abortuszt szigorító döntéseit, amelyek értelmében a 27 milliós államban csak 10 klinika foglalkozna ezzel a területtel.

Az egyik legrosszabb dolog az abortuszban az volt, hogy ki kellett mondani az 'abortusz' szót.

A Draw The Line kampány szerint egy nőnek számtalan oka lehet arra, hogy az abortusz mellett dönt, egy ilyen nehéz helyzetben pedig inkább segíteni kell őket, semmint nehezíteni a körülményeket.

Abortusz után - Életeket tehet tönkre a feldolgozatlan gyász

Bűntudattal, halálfélelemmel és mélységes depresszióval kell megküzdjenek azok a nők, akik úgy döntenek, megszakíttatják terhességüket. Ráadásul a társadalom elítélő, álságos hozzáállása sem könnyíti meg a trauma feldolgozását. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Amikor a görcs és a gyomrod már köszönőviszonyban vannak – Ne parázz a vizsgától!http://www.life.hu/drlife/20160121-vizsgaidoszak-hogyan-kuzdjuk-le-a-vizsgadrukkot-mitol-alakul-ki-pszichologus-szakertovel.htmlMár nemcsak egy távoli dátum, hanem ésszel is felfogható, hogy mennyire vészesen közeleg a vizsgád napja. A nap, amikor minden addigi befektetett munkád megtérül. Ez persze csak olaj a tűzre, és még stresszesebb vagy – hogyan tudsz ellene tenni? Eláruljuk! Dr. Life--Biztosan minden rendben? Döbbenetesen sovány Amal Clooneyhttp://www.life.hu/drlife/20160122-amal-clooney-george-clooney-felesege-dobbenetesen-sovany.htmlGeorge Clooney ügyvéd feleségét a londoni Heathrow repülőtéren kapták lencsevégre. Tovább fogy a híresség? Dr. Life--Gyógyíthatatlan betegségéről vallott a Maffiozók sztárja, Jamie-Lynn Siglerhttp://www.life.hu/drlife/20160121-jamie-lynn-sigler-gyogyithatatlan-betegsegerol-vallott.htmlA Maffiozók sztárja, Jamie-Lynn Sigler a People magazinnak adott interjúban vállalta fel a nyilvánosság előtt gyógyíthatatlan betegségét, amit 15 éve diagnosztizáltak nála. Dr. Life--Charlize Theron egy budapesti magánklinikán járthttp://www.life.hu/drlife/20160121-charlize-theron-vilaghiru-szineszno-budapesten-jart-maganklinikan.htmlA világhírű színésznő gyermekeivel járt a luxuskórházban, ahová állítólag kislányát, a nyáron örökbefogadott Augustot vitte vizsgálatra. Dr. Life--5+1 természetes agypörgető http://www.life.hu/drlife/20160121-afonya-kave-zold-tea-dio-mind-serkentik-az-agymukodest.htmlA gyors gondolkodásra és a jó memóriára mindig szükség van, főleg ha fontos tárgyalásra, esetleg vizsgára készülsz. Íme, 5+1 étel és ital, amelyek megkönnyítik a dolgodat! Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.