Előbb gyógyulnak a szívbetegek, ha optimisták

Forrás: Thinkstock -
szívderítő kutatás szívbetegség optimizmus egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai vizsgálat bebizonyította, hogy az infarktus utáni optimista hozzáállás nagyban befolyásolja a betegség lelki és fizikai kimenetelét!

A vizsgálat szerint azok a betegek, akik az akut koronária-szindróma (ez egy gyűjtőnév, mely a szívkoszorúéren belüli véráramlás akadályozottságából eredő, így életveszélyes koszorúér betegségeket foglalja magában) után két héttel magasabb pontszámot kaptak az optimizmusra, azoknak 6 hónappal később jelentősen nagyobb volt az akcelerométerrel mért fizikai aktivitása, és kevesebbszer kerültek kórházba szív- és érrendszeri problémával, mint azok, akik ugyanerre alacsonyabb pontszámot kaptak.

Forrás: Thinkstock

Bár a kutatók azt feltételezték, hogy a hála érzése szintén befolyásolja a fizikai aktivitást és a kórházi ápolást, ez az összefüggés nem volt statisztikailag jelentős. Ezen kívül szintén nem sikerült jelentősebb kapcsolatot felfedezni az optimizmus vagy a hála, és a gyulladást vagy a halálozási kockázatot előre jelző biomarkerek tekintetében.

A 212 emberrel végzett kutatás részleteit és eredményeit a Szívderítő.hu cikkében lehet elolvasni!

Hoppá! Kiderült a koffein nem okoz szívdobogásthttp://www.life.hu/drlife/20160127-egy-tanulmany-szerint-a-koffein-nem-okoz-szivdobogast-es-nincs-karos-hatassal-a-szervezetre.htmlNem kell többé rettegni a kávéivástól, mert egy tanulmány szerint, a szívre nincs hatással a koffein. Dr. LifeThinkstockKiderült: szívelégtelenség és prosztatarák vitte el Lemmy Kilmisterthttp://www.life.hu/drlife/20160120-lemmy-kilmister-a-motorhead-zeneszet-szivelegtelenseg-es-prosztatarak-vitte-el.htmlHivatalosan is megerősítették a Motörhead zenészének halálokát. Dr. Life--Szívprobléma végzett a legendás jazzénekesnővel, Natalie Cole-lalhttp://www.life.hu/drlife/20160108-natalie-cole-jazzenekesno-szivproblema-kovetkezteben-hunyt-el.htmlA Grammy-díjas előadóművész családja elárulta: a napokban elhunyt Natalie Cole szívelégtelenséggel küzdött. Dr. LifePataky Attilának szívgyógyszert kell szedniehttp://www.life.hu/drlife/20160102-pataky-attilanak-szivgyogyszert-kell-szednie.htmlSúlyos állapotban került kórházba karácsonykor Pataky Attila. Az énekes már jobban van, otthon lábadozik. Rengeteg vért vesztett, ezért a szívével is problémák adódtak.Dr. LifeOrigoSzívrohamot kapott, mert védekezett http://www.life.hu/drlife/20151113-fogamzasgatlot-szedett-a-lany-es-szivrohamot-kapott-de-tultelte.html23 évesen kapott szívrohamot az angliai Guildfordban élő Sarah Brison, akinek minden bizonnyal az általa szedett fogamzásgátló tabletta okozta majdnem a halálát! Dr. Life--Elképesztő! Testén kívül hordja a szívét egy orosz kislányhttp://www.life.hu/drlife/20151104-sulyos-rendellenesseg-kivul-hordja-a-szivet-egy-kislany-nem-lehet-megmuteni.htmlVirsaviya Borun egy igen ritka rendellenességgel jött világra: a mellkasán kívül van a szíve, amit egy vékony bőrréteg fed le. A látvány rémisztő, de egyben csodálatos is. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.