8 dolog, ami rosszabbá teheti a reggeleidet

Forrás: giphy.com -
rendetlenség reggel ébredés ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napsütéses madárcsiripelős napra ébredsz, az agyad és a tested már élénk, a kávéd már régen lefőtt és te széles mosollyal indulsz dolgozni…a mesében.

1. Irreális ébredési idő

Kora reggel a világon kívül az ébresztőóránkat utáljuk legjobban, arról nem is beszélve, hogy nem tesz jót az egészségnek, ha mesterséges módon szakítjuk meg az alvásunkat.

Forrás: giphy.com

2. TV

A késő esti tévénézés az alvás rovására mehet, de ez igaz a napközben rutinokra is. Kora reggel ugyanúgy hajlamosak lehetünk visszaaludni a tévé előtt, de a figyelmünket mindenesetre képes elvonni, így nagyobb eséllyel érünk be késve a munkahelyünkre.

3. Zsúfoltság a fürdőszoba szekrényedben

A neszeszeres szekrényből mindennap kiesik valami vagy nem találod, amit keresel. Miután felhúztad magad, mindig eldöntöd, hogy rendet raksz benne, estére persze mindig elfelejted.

4. Nincs ruhád

Semmi sem nehezíti meg annyira a reggeleket, mint a „Mit vegyek fel?” kérdés. Előzd meg az időhúzást és válaszd ki már előző nap.

Forrás: giphy.com

5. Kifog rajtad az időjárás

Miután eléggé előrelátó voltál, azaz kikészítetted a legjobb egyberuhádat, már éppen tennéd ki a lábad, amikor látod, hogy szakad az eső. Újratervezés.

6. Halomban álló mosatlanok

Csipás szemmel, fáradtan bandukolsz ki a konyhába, ahol hegyekben áll a mosatlan. Semmi kedved nincs elmosogatni, de annyira bántja a szemedet, hogy inkább rászánsz tíz percet a készülődés idejéből. Persze közben ezerrel magyarázod magadnak, hogy legközelebb vacsora után fogsz elmosogatni.

7. E-mail-ek

Állj ellen a késztetésnek és ne azzal kezdd a napodat, hogy a leveleidet vizslatod reggel. Akkor foglalkozz az online postafiókoddal, amikor betetted a lábad az irodába – meglepődnél mennyi időt spórolsz így.

Forrás: giphy.com

8. Itt a cipő! Hol a cipő?

A következő kihívás, hogy kiválaszd a ruhádhoz passzoló cipőt…csak előbb találd meg, hogy a lakás melyik pontján hagytad előző nap.

A koleszterin két oldala – őrizd meg az egészséged zab segítségével!http://www.life.hu/drlife/20160201-jo-es-rossz-koleszterin-van-kulonbseg-figyeljunk-oda-egeszsegunkre-zab-segitsegevel.htmlA médiában és a különböző kommunikációs csatornákon napi szinten hallunk a koleszterinről, mégis sokszor fogalmunk sincs róla. Az európai fő halálozási statisztikák egyik motorja is lehet, ám a legtöbbször teljesen elhanyagoljuk. Dr. LifeThinkstockMég egy ok, amiért nem érdemes energiaitalt innunkhttp://www.life.hu/drlife/20160129-az-energiaital-bizonyitottan-emeli-a-vernyomast-kutatasok-szerint.htmlA kutatók statisztikailag szignifikáns vérnyomás-emelkedést dokumentáltak azoknak a fiataloknak a körében, akik megittak egy doboz kereskedelmi forgalomban lévő energiaitalt. Dr. Life--Leprásként a 21. században - Inkább egy szabadtéri börtön, mint a bujkáláshttp://www.life.hu/drlife/20160129-lepra-elleni-harc-vilagnapja-egyiptomban-kolonia-mukodik-fotosorozat.htmlA betegségtől már közel sem szenved annyi ember, mint a középkorban, ám az érintettek száma elenyészőnek sem mondható. A 21. században valamelyest könnyebb a leprások élete, Egyiptomban még kolóniát is alakítottak ki a számukra. Tények, tévhitek és fotósorozat a lepráról: ma van a lepra elleni harc világnapja. Dr. Life--7+1 hazugság, amit minden huszonéves bevetett már a szüleinélhttp://www.life.hu/drlife/20160128-hazugsagok-amiket-gyakran-ellottunk-a-szuleinknek-fiatalon.htmlKi ne kamuzott volna már a szüleinek azért, hogy megnyugtassa a lelküket? Dr. Life--6 ok, amiért érdemes rendszeresen mozognodhttp://www.life.hu/drlife/20160127-mozogj-folyamatosan-igy-leszel-kreativ-es-jobb-alvo.htmlA legtöbben azért járunk edzőterembe, hogy mozogjunk és a sport minél izmosabb, szebb testet varázsoljon nekünk. Íme, még 6 ok, amiért megéri edzeni akkor is, ha totál fáradtak vagyunk. Dr. Life--Megéri télen futni? Most kiderül!http://www.life.hu/drlife/20160122-telen-sem-art-a-futas-csak-par-dologra-kell-odafigyelnunk.htmlA futásról télen sem kell lemondanunk, sőt! A sérülések elkerülése érdekében azonban ilyenkor mindenképpen érdemes néhány tanácsot megfogadnunk. Mit tehetünk, hogy a kocogás télen is öröm legyen? Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.